stanleyp 02.09.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam serdecznie. Proszę o podpowiedź, jak ułożyć płytki w łazience. Mam płytki w rozmiarach 43x43cm. Po rozłożeniu trzeba je dociąć. Na rysunku przedstawiłem mój sposób ułożenia. Który lepszy, ewentualnie może inne rozwiązanie. Załączam rysunek. Na szaro pokazałem płytki przycięte. Które rozwiązanie będzie lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 03.09.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Teoretycznie powinno się docinać przy ścianie, więc rozwiązanie z prawej. Ja bym tak zrobił. Tak czy siak musisz ciąć, więc po co cięcie robić na środku? O ile w ogóle jesteś w stanie uciąć tak, żeby było idealnie równo, bez żadnych wyszczerbień.Wszystko jeszcze zależy jakie to płytki. Jeśli takie z fazowaną krawędzią, to cięcie na środku odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanleyp 03.09.2011 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Ok, dzięki. Zostaję przy docinaniu przy ścianie. Mam jeszcze pytanie. Jak wyprofilować płytki przy odpływie liniowym, tak aby woda spływała a optycznie wyglądało to na równą powierzchnię? Kabina będzie oszklona (ściana i drzwi ze szkła). Jeżeli zrobię spadek to ściana będzie miała szparę w kierunku odpływu. Jak sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 04.09.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 witaj, mam podobny uklad w łazience i wygląda to takhttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/8hxi4KISfLZGeYiqHB.jpg a płytki ścienne są dociete wzgledem spadku tych podłogowych i żadnej szpary nie ma, zresztą spadek ma mieć ok 2cm na metrze i wizualnie tej różnicy tak bardzo nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts