Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy (na odległość) nasz (drugi) dom …

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trzymam kciuki za Wasze plany:yes: Jeszcze dwa lata w Paryżu hmm żyć nie umierać:yes:

Ile zdazyliście już wybudować?

Pozdrawiam

Dom obecnie jest w SSO - od jutra wchodzi dekarz. Już wcześniej był umówiony, za materiał też częściowo zapłaciliśmy, więcej byśmy stracili, gdybyśmy go odmówili.

Dzięki :D ja nie do końca tak to odczuwam "żyć, nie umierać", bo mam inną naturę, dlatego od października sama zacznę tutaj pracować :)

Przybyłam ze swojej galerii... Pamiętam te wspólne dywagacje na temat okien, kolorów itd... A teraz obie domy sprzedajemy. Super, że u Was już kupiec jest. My jesteśmy w tej kwestii w lesie. Daleko w lesie... Trzymam kciuki za Wasze plany i rozwój wydarzeń :hug:

Pamiętam te rozważania, i moją ostateczną decyzję, że jednak kolor złoty dąb:D

porobiło się. Nam się kupiec nawinął "zupełnym przypadkiem" :o i dopiero kiedy on na serio zaczął mówić o kupnie podjęliśmy ostateczną decyzję o sprzedaży, tak pewnie ciągle byśmy sie wahali.

Największy udział w tej transakcji ma architektka, która projektowała ten dom i jej mąż, bo to jego znajomy jest tym kupującym.

Jeszcze sporo szczegółów jest do dogrania, ale on jest zadowolony, ze najgorsze (papierologia i rozpoczęcie budowy) byłoby już za nim.

Zresztą kwestie instalacji tez były prawie uzgodnione, więc itu nie miałby problemów z ekipą.

I ma "ciśnienie", bo z końcem marca kończy mu się umowa najmu obecnego lokalu, w którym ma gabinet.

Dosłownie jakaś plaga dosięgła to Forum, tyle osób sprzedaje domy :o .

Ja również trzymam kciuki za Wasze plany :hug:.

Ale akurat ,jeżeli chodzi o Ciebie ,nie mam nawet cienia wątpliwości ,że jeszcze wybudujecie swój wymarzony domek :yes:

Powodzenia na obczyźnie :)

Dziękuję, W tym, ze na pewno wybudujemy swój dom, masz absolutną rację.

I wiem też, że warunkiem zakupu dzialeczki bedzie możliwość budowy dwukondygnacyjnego domu i z płaskim dachem :)

hej karola

z jednej strony szkoda a z drugiej fajnie ze od razu sie znalazł kupiec

niestety ja mam wiekszy klopot bo raczej nie bede mogla tak szybko sprzedac budowy

W naszym przypadku ten kupiec to jest jak uśmiech od losu, bo inaczej miałabym duże opory by wystawić dom na sprzedaż, przecież ja miałam w nim wszystko zaplanowane!!!!!!!!!!

Założenia nowego domu będą podobne :rolleyes:

• 4 weeks później...
Zajrzałam po dłuższym czasie i news zwalił mnie z nóg. Wszystko było zaplanowane, poukładane a tu nagle sprzedaż. Cóż, życie czasami dziwnie się plecie, ale najważniejsze, że jesteście razem, bo tam dom, gdzie rodzina:) Życzę Wam Waszego wymarzonego domu, bo to że kiedyś stanie to więcej niż pewne:hug: Ściskam:)

• 2 years później...