karolakr25 27.09.2011 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karola a możesz podać specyfikację okien (wymiary i ilość sztuk, czy z słupkiem czy bez, czy fixy, czy HS itd.) bo jesteśmy na etapie zbierania ofert i chętnie porównam Jakbyś chciała to mogę ci przesłać obie wyceny jakie dostałam, tam jest specyfikacja i wymiary, więc możesz sobie porównać. Podaj mi tylko maila (na priva) Dostałam wycenę tylko okien, bez roletSzybka reakcja pani z biura handlowego Dosłałam wycenę rolet HS będą na jutro, tak jak drzwi zewnętrzne i brama Rolety z montażem 24.410,00 Pierwsza wycena na rolety 31.130,45 Różnica na roletach i oknach bardzo duża, ponad 20 tys. :jawdrop: Nie sądziłam że takie różnice są możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 27.09.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nie sądziłam że takie różnice są możliwe Aż mi się na język ciśnie... A nie mówiłam? Teraz masz wycenę bardzo zbliżoną do mojej. A wiem, że mogę porównywać, bo okna podobne i ilość taka sama... U mnie rolety 21 500. Wszystko elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Aż mi się na język ciśnie... A nie mówiłam? Teraz masz wycenę bardzo zbliżoną do mojej. A wiem, że mogę porównywać, bo okna podobne i ilość taka sama... U mnie rolety 21 500. Wszystko elektryczne. Powiem ci szczerze, że naprawdę nie sądziłam!!! Pierwsza oferta mnie powaliła, już nawet myślałam nad zmianą wymiarów okien A zakładałam, że ta oferta będzie nawet droższa, bo tu kazałam uwzględnić klamki z kluczykami w pokojach dziecięcych. U mnie rolety też elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 27.09.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 karola, faktycznie bardzo duza róznica, u mnie jak narazie 3 wyceny, wszystkie mniej wiecej zblizone do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hej Karola, Mam nadzieje, ze zdrowko dopisuje. Cena faktycznie odbiega od poprzedniej, fajnie ze znalazlas cos tanszego. Masz juz zaklepana firme, ktora bedzie budowala Wam dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karola u nas rozbieżnośc wycen na same okna bez rolet wahala sie o 12 tyś zlotych a były identyczne!!! Kuchnie mam wycenioną w 4 miejscach od 16 do 32 tyś na tych samych systemach cichego domyku tej samej firmy, różnica jest w firmach wykonyjących same korpusy i fronty. Nie mniej jednak wszędzie lakierowany mdf i fornir... a cena dwukrotna... jeszcze nie zdecydowałam którą wybiorę ale najdroższa odpada Bo trzeba przecież doliczyć do tego sprzęt Kurcze gdyby nie cena działki (prawie 400 tyś. jak dla mnie oczywiście dużo) na której budujemy ( wogóle ceny w tej dzielnicy, w której zakochał się mój mąż) można było by na większym luzie urządzać dom, a tak trzeba będzie bardzo uważać i troszkę kombinować, ale z drugiej strony bez przesady, czasmi myślę,że mi się ciut w dupsku przewraca tak czy siak, byle bez kredytu Jak tam Lenka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karolina i Artur działka była droższa niż przewidywaliśmy, ale chcieliśmy właśnie tą okolicę (zupełnie jak wy), ja z dość dużym rozmachem projektowałam i niestety sporo tych metrów się nazbierało, ale ciężko mi było gdzieś metry odejmować, bo pierwotna koncepcja tak mi sie spodobała, że wszelkie zmiany mi nie odpowiadały My też budujemy bez kredytu, to co jest ze sprzedaży domu minus działka i mieszkanie, ale teraz ze względu na opiekę nade mną i synkiem mieszkamy u mojego taty, więc nasze mieszkano poszło na wynajem, więc kasa wpływa na poczet domu a potem je sprzedamy tak szczerze, to mam podobne odczucia, że mam za dobrze i wybrzydzam Jestem ciekawa mojej kuchni Lenka ma się dobrze kopie jak natchniona, aż sie boję pomyśleć co będzie jak już będzie z nami syn w brzuchu był spokojny, a po urodzeniu Aniołeczek, teraz też, idealne pierwsze dziecko A Julcia ile ma miesięcy? Skończone 6? Mariomili casting na głównego wykonawcę SSO trwa , ale za to cieślę już mam (z polecenia pani architekt, no chyba że mi zaśpiewa taką kwotę, że mi odbierze mowę Dziei już jestem zdrowa Aksamitka to masz większy problem niż ja, bo tą najdroższą to teraz odrzuciłam, ale czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 27.09.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Jejku, dopiero zauważyłam Twoją wiadomość My budujemy bliżej Konina, dokładnie w Ciążeniu (powiat Słupecki) więc kawałek od Poznania. Jednak Poznań jest nam bliski, ja tam studiowałam, a mąż pracuje. A Wy w bliskich okolicach miasta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 My w gminie Swarzędz, mam w sumie 5 min. samochodem do tablicy 'Poznań' W zasadzie nasze życie toczy się w Poznaniu, ale nie chcieliśmy mieszkać w samym mieście, zresztą jak sie znalazło działkę, to mała, nie kształtna i kosmiczna cena Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.09.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 hej, byłam w Innych MeblachNiestety nie mieli Diany, ale oglądałam materiały Łóżko 180x200 trzeba liczyć*ok 3500. Są*grupy cenowe materiałów (totalnie różne materiały z różnych grup). Takich cen jak na stronie nie ma już w katalogu. Czyli są*nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Julcia 24 września skończyła już 8 miesięcy , amam nie wierze że tak szybko ten czas minął.... Jest z natury bardzo pogodnym dzieckiem budzi się z uśmiechem i tak zasypia , mimo to jest zdecydowanie absorbujacym dzieckiem Potrzebuje uwagi, ciągle gada ( po swojemu) z takim przejęciem i skupieniem na twarzyczce, które zawsze mnie rozczula.... Ale w tej jej potrzebie dużej ilości mojej uwagi, mam swoją "zasługę" poprostu nie potrafię się od niej oderwać! Czasami tego żałuję, wiem,że inni w tej kwesti sobie lepiej radzą i mają wiecej wolności a ona kilka minut sama sie pobawi i już niezbędna jest mama ( lub jeżeli jest to tata ). Bardzo chciałam mieć córeczkę i jest moim największym skarbem, a też kilka miesięcy spędziłam w ciąży w łóżku, szpital też 2 krotnie zaliczyłam Ale jaka jest potem nagroda sama wiesz najlepiej! Pozdrawim ceplutko a Twój synek ile ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karola Adaś dziś właśnie skończył 18 miesięcy i też jest pogodnym dzieckiem, dużo myśli, gada do siebie lub naszego psa wdał się w tatusia nie jest absorbujący, spokojnie mogłam ugotować lub posprzątać a on siedział w kojcu i bardzo lgnie do ludzi, jak ci napisałam u ciebie - jest idealnym pierwszym dzieckiem więc przygotowuję sie na to, że córeczka będzie przeciwieństwem syna radość jest nie do opisania, warta każdego wyrzeczenia hej, byłam w Innych Meblach Niestety nie mieli Diany, ale oglądałam materiały Łóżko 180x200 trzeba liczyć*ok 3500. Są*grupy cenowe materiałów (totalnie różne materiały z różnych grup). Takich cen jak na stronie nie ma już w katalogu. Czyli są*nieaktualne Bardzo ci dziękuję za relację ale dzwoniłam do lokalnego tapicera, zrobi mi każde łóżko jakie zechce i myślę, że to będzie taniej a tapicer sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.09.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karola a Ty pochodzisz ze Swarzędza?Znasz tam lokalny rynek?Swarzędz oczywiście z meblami kojarzę, ale czy faktycznie słyszałas np o jakimś dobrym (niekoniecznie najdroższym;)) stolarzu który zajmuje się meblami kuchennymi?? Ja mam jeszcze mnóstwo czasu ale ostatnio tak się zastanawiałam i wychodzi mi że w Śremie to chyba wyboru za bardzo nie ma, muszę szukac gdzie indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Mąż złożył zapytanie o wyceną do 3 polecanych stolarzy. Jeden jest dobry, ale są od niego tańsi. Jak tylko dostanę wycenę, a byłabyś zainteresowana, to ci je prześle i porównasz sobie jak cenowo wycenili moją kuchnię. "Swarzędz drewnem stoi" tak się o moim rodzinnym miasteczku mówiło. Choć myślę że po części to jest nadal prawdziwe stwierdzenie. Stolarzy i tapicerów u nas mnóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.09.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ok to w takim razie czekam z niecierpliwością na wycenę Twojej kuchni:)I dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.09.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 dzieciaczki szybko rosną nasz ma prawie 18 miesiecy i nie usiądzie 5 sekund na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 28.09.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Niby jutro mają zacząć doprowadzać prąd do naszej działki. Niby , bo uwierzę jak zobaczę. Już 2 razy mieli to robić, ale jakoś nie udało im się. Ale może zasada "do 3 razy sztuka" u nas się sprawdzi. Mówię wam, mój ślubny coś kombinuje I wcale nie doszukuję się dziury w całym. Po telefonie z energetyki powiedział, że czas najwyższy ogrodzić działkę. Obiecał, że w weekend weźmie się za to z moim tatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.09.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 karola, ale że co kombinuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 28.09.2011 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 karola, ale że co kombinuje?? nie mam pojęcia, po prostu jest inny powiedziała to kobieta w ciąży, przykuta do łóżka, która z powodu nic nie robienia zaczyna świrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.09.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 powiedziała to kobieta w ciąży, przykuta do łóżka, która z powodu nic nie robienia zaczyna świrować W tym zdaniu zawiera się odpowiedź na Twoje "zmartwienia" I wiem co piszę , bo sama (stosunkowo) nie dawno byłam w ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts