Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy (na odległość) nasz (drugi) dom …

Recommended Posts

Energetyka działa!!!!

W weekend będzie stawiane ogrodzenie. Muszę tylko policzyć ile potrzeba siatki. Co ile stawia się słupki??

Wyślij faceta po wycenę kuchni :bash: Gdzie pójdzie oprócz 2 wskazanych przez mnie miejsc? Do najdroższego salonu mebli kuchennych w naszym mieście :mad: I którą wycenę dostanę jako pierwszą? Właśnie z tego salonu :bash:

W związku z tym zbieram szczękę z podłogi , gdybym nie leżała, to bym padła na miejscu!!!

Wycena 48 tys. (z rabatem 41 tys.) :jawdrop::jawdrop::jawdrop: liczone korpusy i fronty (biały i czarny lakier), blat dębowy olejowany, cokoły, listwy maskujące, niektóre szuflady na klik i cichym domykaniem, bez uchwytów, fronty frezowane. Nie liczono wkładów do szuflad, sprzętów. Za to policzono chromowane prowadnice do szuflad:o.

Pani powiedziała, że to wersja eksklusiv, więc można schodzić z ceny ;)

Pani podała również opcję "dla mniej wymagających" - 35 tys.

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PROJEKT KUCHNI

Nastąpiły w nim małe zmiany, m.in.

Nad lodówką i zamrażarką nie ma szafki, obok okna jest tylko jedna szafka 90 cm szeroka (musiałam okno zmniejszyć, ale mąż chciał jedną wiszącą).

Nie ma tez tej zabudowy z kg nad oknem. W wyspie są 2 szuflady po 80 cm i fronty na wyspie są czarne. Pod ścianami fronty białe. Wszystko na wysoki połysk, bez uchwytów

Ha,ha - podejrzewałam, że tak będzie :p Ja liczę na mojego pana Rysia - zasugerowałam mu delikatnie, że nam się kasa konczy i kuchnia ma być ładna a niekoniecznie droga ;) i mam nadzieję, że wziął sobie do serca.

Czekaj na następne - drozsze chyba być nie mogą więc będzie tylko lepiej :)

Tak chcemy postawić tymczasowe ogrodzenie, bo później nie będzie kiedy, a nie mam zamiaru płacić za to komuś :no:

Właśnie policzyłam, że potrzeba nam 184 m siatki i 53 słupki :o

Koszt materiałów i niektórych narzędzi to jakieś 8 tys., mąż studiuje "jak to się robi" :lol2: Fuszerki nie chce odwalać, bo to prawdopodobnie jedna z niewielu prac fizycznych jakie wykona przy budowie tego domu ;)W końcu nikt mi nie będzie łaził po mojej ziemi :)

Leśna jest takim samym zabezpieczeniem przed złodziejem jak powlekana, jeśli o to Ci chodzi ;) Jeśli chcesz tam później zrobić coś innego, ładnego, to nie ładowałabym kasy w słupki i siatkę powlekaną, tylko dałabym normalnie żerdzie i siatkę leśną. Przecież to tylko na chwilę ma być...

Wiem, złodziei żadna siatka nie powstrzyma, chodzi o ogrodzenie ziemi. Ten tymczasowy to ma być na minimum półtora roku, dlatego nie rozważałam tej siatki leśnej, ale chyba macie rację dziewczyny. Dzięki

Dostałam II wycenę kuchni od lokalnego stolarza, który robił nam zabudowę w poprzednim domu. Byliśmy z niego zadowoleni i chyba tym razem też mu zaufamy.

Dał 4 opcje cenowe w zależności od użytych materiałów (wysokość rabatu do negocjacji):

- 20.400,00 (najtańsza) Szafki na zawiasach zwykłych + szuflady metabox Bluma + górne klapy na podnośniku gazowym z zawiasem zwykłym

- 25.250,00 (najdroższa) Szafki na zawiasach blumotion + szuflady na intivio Bluma z cichym domykaniem + górne klapy na podnośniku gazowym z zawiasem blumotion