karolakr25 29.09.2011 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Energetyka działa!!!! W weekend będzie stawiane ogrodzenie. Muszę tylko policzyć ile potrzeba siatki. Co ile stawia się słupki?? Wyślij faceta po wycenę kuchni Gdzie pójdzie oprócz 2 wskazanych przez mnie miejsc? Do najdroższego salonu mebli kuchennych w naszym mieście I którą wycenę dostanę jako pierwszą? Właśnie z tego salonu W związku z tym zbieram szczękę z podłogi , gdybym nie leżała, to bym padła na miejscu!!! Wycena 48 tys. (z rabatem 41 tys.) :jawdrop: liczone korpusy i fronty (biały i czarny lakier), blat dębowy olejowany, cokoły, listwy maskujące, niektóre szuflady na klik i cichym domykaniem, bez uchwytów, fronty frezowane. Nie liczono wkładów do szuflad, sprzętów. Za to policzono chromowane prowadnice do szuflad:o. Pani powiedziała, że to wersja eksklusiv, więc można schodzić z ceny Pani podała również opcję "dla mniej wymagających" - 35 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.09.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 karola, słupki co 3m wycena kuchni niezła , szukam , szukam i nie moge znaleźć rozplanowania Twojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 29.09.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 PROJEKT KUCHNINastąpiły w nim małe zmiany, m.in.Nad lodówką i zamrażarką nie ma szafki, obok okna jest tylko jedna szafka 90 cm szeroka (musiałam okno zmniejszyć, ale mąż chciał jedną wiszącą).Nie ma tez tej zabudowy z kg nad oknem. W wyspie są 2 szuflady po 80 cm i fronty na wyspie są czarne. Pod ścianami fronty białe. Wszystko na wysoki połysk, bez uchwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.09.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ha,ha - podejrzewałam, że tak będzie Ja liczę na mojego pana Rysia - zasugerowałam mu delikatnie, że nam się kasa konczy i kuchnia ma być ładna a niekoniecznie droga i mam nadzieję, że wziął sobie do serca. Czekaj na następne - drozsze chyba być nie mogą więc będzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 29.09.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Karolcia standardowo słupki co 3 metry Niektórzy co 2,5 Siatka najlepiej powlekana i ocynkowana - ja mam czarną - dużo ładniejsza od zielonej Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ale jakie ogrodzenie? Tymczasowe? Ja mam słupki co 4 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.09.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ja mam tymczasowe ( siatka leśna ) i słupki co 3,5-4 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 29.09.2011 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Tak chcemy postawić tymczasowe ogrodzenie, bo później nie będzie kiedy, a nie mam zamiaru płacić za to komuś Właśnie policzyłam, że potrzeba nam 184 m siatki i 53 słupki Koszt materiałów i niektórych narzędzi to jakieś 8 tys., mąż studiuje "jak to się robi" Fuszerki nie chce odwalać, bo to prawdopodobnie jedna z niewielu prac fizycznych jakie wykona przy budowie tego domu ;)W końcu nikt mi nie będzie łaził po mojej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.09.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 karola, czym bedziecie grodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 29.09.2011 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Zwykłą siatką ogrodzeniową z rolek, wys. 1,50 cm, powłoka ocynk + PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Karola, ale tymczasowe ogrodzenie to się z siatki leśnej za "grosze" robi... Nie szkoda Wam kasy na ogrodzenie powlekane pcv, jeśli za jakiś czas je zmienicie? Takie powlekane, to już raczej jako docelowe się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.09.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Karola, ale tymczasowe ogrodzenie to się z siatki leśnej za "grosze" robi... Nie szkoda Wam kasy na ogrodzenie powlekane pcv, jeśli za jakiś czas je zmienicie? Takie powlekane, to już raczej jako docelowe się robi. popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 29.09.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Napisałam tymczasowe, ale to tymczasowe będzie z 2 stron (w sumie front i połowa boku) a reszta to już docelowe. Mówicie, że dać 2 rodzaje siatki? A mocna jest ta siatka leśna? Pierwszą działkę kupiliśmy już ogrodzoną więc ten etap nas wtedy ominął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.09.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Karola, siatka lesna wogole nie jest mocna, ale na pewno tania i na 100% swoj aspekt psychologiczny " Moje - nie łazić" spełnia:) A dla kogos kto bedzie chcial wejsc to zadna siatka nie jest mocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.09.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Leśna jest takim samym zabezpieczeniem przed złodziejem jak powlekana, jeśli o to Ci chodzi Jeśli chcesz tam później zrobić coś innego, ładnego, to nie ładowałabym kasy w słupki i siatkę powlekaną, tylko dałabym normalnie żerdzie i siatkę leśną. Przecież to tylko na chwilę ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 30.09.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Wiem, złodziei żadna siatka nie powstrzyma, chodzi o ogrodzenie ziemi. Ten tymczasowy to ma być na minimum półtora roku, dlatego nie rozważałam tej siatki leśnej, ale chyba macie rację dziewczyny. Dzięki Dostałam II wycenę kuchni od lokalnego stolarza, który robił nam zabudowę w poprzednim domu. Byliśmy z niego zadowoleni i chyba tym razem też mu zaufamy. Dał 4 opcje cenowe w zależności od użytych materiałów (wysokość rabatu do negocjacji): - 20.400,00 (najtańsza) Szafki na zawiasach zwykłych + szuflady metabox Bluma + górne klapy na podnośniku gazowym z zawiasem zwykłym - 25.250,00 (najdroższa) Szafki na zawiasach blumotion + szuflady na intivio Bluma z cichym domykaniem + górne klapy na podnośniku gazowym z zawiasem blumotion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 30.09.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ten tymczasowy to ma być na minimum półtora roku My, kupując działkę, zakładaliśmy plan pięcioletni i też wszędzie jest siatka leśna na żerdziach... Szkoda kasy na coś lepszego. Zwłaszcza, jeśli tylko przez 1,5 roku ma służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 30.09.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 karola, ja mam siake leśną, u mnie do ogrodzenia 300m takze kasy duzo:( jak chcesz to podesle Ci fotki jak to u mnie wygląda, robilismy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Karola gdzie jesteś? Jak grodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.10.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Halo:)Co słychać dziewczyny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts