mariomili 04.10.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Fajnie że dziewczyny mają się dobrze, mam nadzieję, że Lenka będzie spokojniejsza:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Jestem i będę, ale od razu mówię, ze raczej rzadziej niż częściej, bo pielęgniarki krzywo na mnie patrzą i ciągle każą odpoczywać. A ja jestem już zmęczona tym odpoczywaniem, bo ile można leżeć!?!?!? Najbardziej na świecie mam ochotę popływać albo pobiegać cokolwiek byle się ruszyć Za wpisy dodane w dniu wczorajszym nie odpowiadam!!! Przynajmniej nie za wszystkie. Niektóre dyktowałam mężowi, ale jeśli pojawiły się jakieś inne, to się do nich nie przyznaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.10.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Karola jeszcze trochę wytrzymaj, napewno w domku o niebo lepiej niż w szpitalnym łożu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Jak dobrze pójdzie wyjdę w piątek albo w sobotę. Lena sie uspokoiła i nawet nie urządza sobie treningów bokserskich w środku nocy To efekt szpitalnej nudy (projekt niedopracowany (okna powinny być ciemniejsze), ale widać jak będzie wyglądała bryła) http://img705.imageshack.us/img705/9349/23883939.jpg http://img64.imageshack.us/img64/4417/50875433.jpg Dostałam kolejne 3 propozycje wykończenia elewacji i nadal nic mi się nie podoba Nie sądziłam, że ze mnie jest taki ciężki przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.10.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Robi wrażenie , naprawde musisz się nudzic:eek:Rzeczywiście okien jest sporo...A jaką elewacje planujesz, sam tynk bez zadnych dodatków drewna itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Mariomilitynk śmietankowy (złamana biel) - podstawaco do reszty to wielka niewiadoma:- podoba mi sie drewno, ale trzeba konserwować, a przy budynku 6 m wysokim musi być ekipa albo przynajmniej rusztowanie- wstawki z innego koloru tynku- wstawki z cegły klinkierowej, płytki elewacyjnej bądź kamienia Bardzo mi się podoba ten dom, w mojej miejscowości. I to co na 1000% będzie u nas to taki sam kolor dachu, podbitki i okien http://img444.imageshack.us/img444/1162/zdjcie0160h.jpghttp://img35.imageshack.us/img35/6082/zdjcie0161lo.jpgI coraz bardziej podobają mi te wstawki z rudo-rdzawego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.10.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Co to za kolor dachu, wyglada jak czarny. Dom bardzo fajny, mi osobiście drewniane dodatki bardzo podobaja i ta nowoczesna podbitka, świetna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.10.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Karola, ajak zrobiłaś dach? Pytam, bo ja się z dachem sporo namęczyłam... Nakładałaś kilka na siebie, żeby uzyskać kształt? Czy skądś gotowy ściągnęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Anna Maria Oj, napracowałam się Nakładałam kilka warstw. Nad główną częścią domu jest z 2 części, inaczej sie nie dało Dach zrobiłam sama w sketch up i importowałam do SH3D. Jak chciałam zrobić dach w całości, to mi nie pokazywało wszystkich płaszczyzn tylko linie. Tu widać, że dach jest składany i wiele mu brakuje do doskonałości na tej jednej części dachówka ma inny odcień http://img812.imageshack.us/img812/1079/19377324.jpg Mariomili dach nie jest czarny, ale bardzo ciemny. Edytowane 5 Października 2011 przez karolakr25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.10.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 A jak go w Sketchup rysowałaś? Mojemu też dużo do doskonałości brakuje. A w ogóle to z chęcią bym jeszcze rynny dodała, żeby całość pięknie stworzyć, tylko jakoś ostatnio czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Aniu najpierw narysowałam zarys dachu liniami (uzyskałam prostokąt, odpowiednio zwymiarowane), potem wypchnęłam ten prostokąt do góry i stworzyłam bryłę, potem zaznaczyłam kątomierzem kąt nachylenia dachu, na górnej płaszczyźnie zaznaczyłam wierzchołki, następnie poprowadziłam linie od wierzchołków do dolnych krawędzi dachu. Na koniec usunęłam niepotrzebne linie i płaszczyzny. I dodałam kolor dachu Jak potrzebujesz jeszcze bardziej dokładnych informacji to mogę to opisać dodając obrazki z poszczególnych etapów Rynnami się jeszcze nie zajęłam i nie wiem czy się zajmę, bo u nas będą pod kolor dachu, będą widoczne jedynie na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.10.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 A jak wymiarowałaś? W calach? Bo ja cm nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.10.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 I jeszcze jedno... Jak wypchnąć prostokąt do góry, żeby się kopertowy dach zrobił? Bo jak ja wypycham, to uzyskuję sześcian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Wypychając uzyskasz sześcian, i potem musisz narysować linie pod kątem (od wierzchołków do krawędzi sześcianu w narożnikach) i usunąć powstałe powierzchnie i "pod spodem" będzie żądany kształt dachuWszystko robisz w widoku "cieniowanie z teksturami" powinno być łatwiejJa mam miarę w metrach (ustawiłam ją sobie pierwszy raz otwierając sketup), jak narysujesz linię, podświetlasz ją lewym przyciskiem i wybierasz "Informacja o elemencie" i wpisujesz długość Ustawienie metrów zamiast cali:Widok -> Animacja -> Ustawienia -> Jednostki - > Format: dziesiętne/metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.10.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Karola trzymam kciuki, żeby mlodej sie odwidziała wczesniejsza ewakuacja. Moj chciał najpierw w 14-tym tygodniu, pozniej w 20-tym, az zdecydowal sie na wyznaczony przez lekarza termin. Mam nadzieje, ze twoja dzidzia tez sie poslucha. Odpoczywaj kochana, jeszcze tylko troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 OK, jedną część juz mam, teraz druga. Napisz mi jeszcze proszę, jak teksturę dachu robiłaś. W sh3d juz, czy jeszcze w sketchupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Aniu te 2 linie to utworzenie wierzchołka dachu narysowane na tym wypchniętym sześcianie, następnie łączysz linią te 2 punkty: niebieski i zielony, usuwasz pierwszą powierzchnię i pod spodem jest dany kształt usuwasz wszystkie linie (łącznie z tą którą narysowałaś jaką ostatnią, między tymi punktami) Mam nadzieję, że coś zrozumiałaś Edytowane 5 Października 2011 przez karolakr25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Aniu Wybierasz powierzchnię, którą chcesz pokolorować, Narzędzia -> Wypełnianie kolorem -> Zaznacz -> (rozwijasz listę i wybierasz) -> Pokrycie dachu -> wybierasz jakie ma być -> najeżdżasz na wybraną powierzchnię i nakładasz kolor -> potem Edytuj i dostosowujesz kolor MSU dzięki Na razie młoda posłuchała starszych i mądrzejszych, ale pewnie jeszcze nie raz nas nastraszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.10.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 To jeszcze ostatnie pytanie (chyba) jak robisz te dachy nachodzące na siebie? Zrobiłaś to jako jedną bryłę, czy robiłaś każdą oddzielnie i "sklejałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.10.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Karola, pytanie nieaktualne. Oto nasz dach. Wymaga jeszcze dopracowania (faktury, kominów itd), ale teraz muszę zmykać więc dokończę później... Dzięki za instrukcję... http://i3.fmix.pl/fmi1980/d6b5f6d90010619c4e8c4bf5/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts