karolakr25 05.10.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Aniu wyszło super!! Ale ja nakładałam na siebie części dachu już w SH3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 05.10.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Karola dom jest ogromny!!!! Zdolniacha z Ciebie Bardzo fajnie wygląda z zewnątrz domek, którego fotki wkleiłaś!!! Wasz dom z ciemnym dachem , oknami i jaśniutką elewacją będzie wyglądał pięknie! Buziaki dla maleństwa i reszty rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.10.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Karola, po śniadanku zapraszam do siebie Wrzuciłam małe co nieco... Jeszcze w trakcie opracowywania więc może powinnam się powstrzymać i poczkeać, aż skończę, ale tak pięknie wychodzi, że nie wytrzymałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beta1986 06.10.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 witam wszystkich jestem nowa, od wiosny zaczynamy budowę domu jestem na etapie poszukiwania projektu karolakr25 bardzo mi sie podoba ten dom który wrzuciłas ciemny kolor dachu, podbitki i okien wiesz może jaki to projekt?? dzieki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.10.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Hej Karola, gdzie Ty?Pielegnarki zabrały laptopa:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dziewczynki jestem, udzielam się u innych i dopracowuję wizualkę domu. Na razie jest tak. Próbuję dodać roślinki, drzewka itd., ale wtedy program mi się zawiesza http://img233.imageshack.us/img233/3255/beztytuu1md.jpg http://img42.imageshack.us/img42/8747/beztytuu2np.jpg http://img98.imageshack.us/img98/9843/beztytuu3sbu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.10.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 karola, ale fotę to chyba w najsłabszej rozdzielczości robisz? Spróbuj zrobić w najwyższej, to Ci fajne zdjęcie wyjdzie... I napisz jeszcze ile ma działka, bo na sporą wyglada... Chyba wcześniej nie pisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Aniu działka duża, ładna, prawie w prostokącie (jeden bok idzie pod lekkim kątem) 40x59 m (z tyłu jest 35m szerokości) z innego punku zrobię zrzut jak mi sie program odwiesi bo nawet go wyłączyć nie mogę :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Z 'innego punktu widzenia':http://img412.imageshack.us/img412/4362/beztytuu4wz.jpghttp://img208.imageshack.us/img208/6860/beztytuu5u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.10.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No to spora działeczka. U nas "tylko" 15 arów, do tego dom rozłożysty, ale i tak sporo do obrobienia zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No spora, to był jej największy minus (oprócz ceny, ale ona wynikała z wielkości działki), ale mąż polubił koszenie trawy i zobowiązał się do tego jak mu kupię taką kosiarko-traktorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 06.10.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 nie bylo mnie kilka dni a tu tyle stron!karola odpoczywaj, mam nadzieje ze lenka juz sie uspokoi do samego porodu w odpowiednim czasie a co lezenia w szpitalu, to wiem, nuda, nuda, nuda, nie mialam laptopa a ilez mozna czytac i leżec, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jakiś czas temu rozpisałam się u dr_au w komentarzach TUTAJ i TUTAJ dlaczego sprzedaliśmy pierwszy dom. Teraz postanowiłam przekleić tamte wpisy tu. Trochę tego jest, ale wiem że kilka osób to interesuje, i może kilka innych zainteresuje. Budując pierwszy dom myślałam, że właśnie będzie "na całe życie" pomyliłam się, a w zasadzie sama zdecydowałam, że jednak nie zestarzeję się w nim Powodów było kilka (muszę je chyba napisać w dzienniku ): - mieliśmy dom z dachem wielospadowym, ściana kolankowa 78 cm - bardzo niewygodne, niby duże pokoje, ale nieustawne, mąż (zresztą ja też) kilka razy walnęliśmy głową w skos - za wąski garaż - jak stał rower pod oknem (a przecież nie zajmuje dużo miejsca) to nie mogłam otworzyć jak szeroko drzwi i swobodnie wyjąć nosidełka - położyliśmy gres w części wypoczynkowej parteru i nie znosiłam go (gres sam w sobie ładny, ale ja wolę jednak drewno, ew. panele) - podczas budowy było popełnionych sporo błędów, - w oknach miałam szprosy (zamawiając je chyba miałam zaćmienie umysłu) - lokalizacja przestała nam odpowiadać (za blisko rodziców męża, za daleko od mojego taty, zmieniłam pracę i musiałam jeździć przez 2 bardzo korkujące się ronda w Poznaniu - ok. 45 min. w jedną stronę) - za ok 2-3 lata z sypialni miałabym widok na 3 bloki, bo teren zakupił deweloper - miałam ochotę wszystko w domu wymienić (zmienił mi się gust ) - nie mieliśmy kanalizy i z szambem były na okrągło problemy Nie było jednego powodu, wiele rzeczy się na to nałożyło. Zarówno mój dom rodzinny jak i męża, to typowa kostka. Z jakiegoś powodu podobały nam się poddasza i słupy w pokoju, uważaliśmy że to fajny element wystroju. Ale jak tylko powstał dach, wiedziałam, ze to nie był dobry pomysł, że pełne piętro jest (wg nas) lepsze. W trakcie budowy walczyliśmy z przeciekającym dachem i dekarzem, który nie chciał poprawić dachu. W 2 pokojach na poddaszu (już po wprowadzeniu) musieliśmy zrywać płyty kg i układać je na nowo. Walczyliśmy z murarzami, z hydraulikiem. Szambo też w końcu zostało naprawione. Mieliśmy 3 ekipy brukarzy, każda "poprawiała" po poprzedniej i wcale nie było lepiej. Wszystko w końcu zostało poprawione i zrobione dobrze. Ale jakoś się uprzedziliśmy i zniechęciliśmy. Obecni właściciele sa bardzo zadowoleni z domu, nic się nie dzieje, nie psuje, itd. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 cz. II Najprościej i najkrócej mówiąc: tamten dom nie spełnił naszych oczekiwań i zapragnęliśmy czegoś innego więc sprzedaliśmy My też tak do końca nigdy nie lubiliśmy tego naszego domu , urządzałam go w pośpiechu, w ciąży, tuż przed rozwiązaniem do tego WZ zmusiły nas do położenia ceglanej dachówki - nie znosiłam jej od samego początku mnie kolor czekoladowy i kremowy (one dominowały na parterze) znudziły sie po paru miesiącach my również sprzedaliśmy z całym wyposażeniem, łącznie z drabinką, zestawem narzędzi ogrodniczych i kosiarką z tego co wiem właścicielka nic nie zmieniła w wystroju, zakochała sie w tym domu i koniec (nawet narzutę na łóżko chciała ) teraz budujemy dom podobny do naszych domów rodzinnych, tylko one mają płaskie dachy, a my musimy mieć min. 20st nachylenia dachu Pierwszy dom budowałam ponad 2 lata temu (nie miałam nawet 25 lat, mąż 8 lat starszy), właśnie wychodziłam za mąż, jeszcze studiowałam, pracowałam, nie mieliśmy dzieci, prowadziliśmy inny tryb życia. Mieliśmy inne oczekiwania co do niego. Albo inaczej: nie potrafiliśmy prawidłowo zdefiniować naszych potrzeb, wybraliśmy dom na "tamten" moment. Nie przewidzieliśmy, że jesteśmy dopiero na początku drogi Ten dom jest większy, choćby przez wzgląd na pełne piętro. Bardziej dostosowany do potrzeb naszej rodziny, która może kiedyś będzie 2+3. Ten dom uwzględnia nasz tryb życia i zwyczaje np. kuchnia połączona z jadalnią, ale oddzielona kominem od salonu; w kuchni jest miejsce do siedzenia, bo lubię pracować kiedy gotuję, w poprzednim domu kuchnia w zasadzie była zamknięta, co było sporym utrudnieniem kiedy pojawił sie na świecie syn. Przewidzieliśmy duży pokój na parterze, bo bierzemy pod uwagę, że kiedyś któryś z rodziców może potrzebować opieki i zamieszkać z nami. Pokoje dzieci są duże (18 - 20 m2) i dobrze doświetlone (po 2 okna), bo za kilka lat to głownie w nich będą spędzać czas. W naszej sypialni jest miejsce na łóżeczko dziecięce. Jest przy sypialni duża garderoba, bo praca wymaga od nas właściwego ubioru i prezencji, więc mąż ma (liczyłam przy pakowaniu) 31 koszul i ponad 40 krawatów , ilość moich butów przemilczę. Gdzieś to trzeba trzymać. Ma zaplecze gospodarcze. Na etapie projektowania przewidziałam, gdzie będę trzymać walizki, koce, zapasowe kołdry, poduszki. Przede wszystkim ten dom jest przemyślany, projekt ewaluował, zmieniały się koncepcje, nawet sam projekt. Za pierwszym razem bardzo nam sie spieszyło, bo nie chcieliśmy dłużej mieszkać w bloku. Ale sie rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 06.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 karola, jestem pod wrazeniem!powiem Ci ze mój dom to tez drugi, chociaz w pierwszym nie udalo sie zamieszkać byl całkiem inny niż ten teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 06.10.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Hej Karola Jak tam Madzia ??? Ja postanowiłam zamienić pokój gabinet na duuużą garderobę, w której chcę zrobić sporą zabudowę, mają być tam "chwilowo niepotrzebne ubrania", dodoatkowe kurtki, płaszcze itp, koce, zapasowe kołdry, poduszki i inne rzeczy które gdzieś trzeba pomieścić Schowek pod schodami ma pelnić funkcję typowo gospodarczą, czyli środki czystości używane na parterze ( inny zestaw na piętrze w pralni, żeby nie latać ) odkurzacz, mop, i pewnie sporo innych.... Zastanawiam się czy sensownie uda mi się tam wydzieliś miejsce na jakieś dodatkowe zgrzewki wody... bo zpiżarni u mnie tym razem brak.... pocieszam się,że szafek w kuchni będzie 3 razy więcej A twój dom jest naprawdę cudownie przemyślany i napewno będzi nie tylko piekny ale też bardzo praktyczny Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.10.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Karola Madzia ma się dobrze, wczoraj podczas USG najpierw pokazała nam środkowy palec!! takie mam zdolne dziecko Zazdroszczę ci takiej wielkiej garderoby, choć u nas są 3 i wielka szafa wnękowa w wiatrołapie, więc chyba wystarczy. A zgrzewek nie zmieścisz np. pod piekarnikiem w tej szafce? I słusznie, że tak to rozdzieliłaś by nie biegać z mopem i wiadrem po schodach Dziękuję Aksamitka ten też jest kompletnie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.10.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 A oto kolejny wynik/efekt szpitalnej nudy Jadalnia akurat nie przyprawia mnie o ból głowy, tu wiadomo co i jak. Stół dębowy, robiony na zamówienie, w odcieniu blatu w kuchni (lub blat w wybarwieniu stołu), czarne krzesła tapicerowane (coś w tym stylu, mąż chce pikowane, ja nie) http://img18.imageshack.us/img18/5997/krzeslowysokieskosne.th.jpg http://img714.imageshack.us/img714/3595/37org.th.jpg Pod oknem biała komoda/kredens. Nie wiem co w oknach , w kuchni będą żaluzje poziome drewniane ewentualnie rolety rzymskie. Na podłodze szary/grafitowy gres. Ściany bardzo jasny szary. W salonie i holu na podłodze też dąb, ale jasny. I wizualki. Obok jadalni kuchnia. Ta czarna ścianka to komin. http://img803.imageshack.us/img803/8334/jadalnia5.jpg http://img198.imageshack.us/img198/8192/jadalnia.jpg http://img585.imageshack.us/img585/3112/jadalnia2.jpg http://img839.imageshack.us/img839/910/jadalnia3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 07.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Kuchnię i jadalnię możesz osbie fajnie w programie IKEA Kitchen zrobić. Tam fajniejsze wizualki wychodzą... Nie wiem, czy u mnie widziałaś, ale dużo lepsze, niż te SH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.10.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nie widziałam, ale dzięki za info, zaraz je sobie zrobię Ja lubię się bawić w PRO100, bo masz bardzo dokładne wymiary i duży wybór materiałów, drewna, kolor, itd. ale wizualki średnie wchodzą (sypialnie i kuchnię parę stron wcześniej w tm programie robiłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts