anna-maria3 13.10.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 to nawet nie wiedziałam, że tak można Ja miliona rzeczy jeszcze nie wiem i pewnie co nieco wyjdzie w praniu więc się nie przejmuj... karola, ja jestem po rozmowie z panem Robertem na temat tego montażu. Ma on sens, jeśli styro ma co najmniej 20cm. Czyli lepiej porotherm 25 cm, a więcej styro dać. U nas planujemy styro 15cm i pan Robert powiedział, że wysatrczy zamontować okna przed licem muru, ale tylko na tyle, na ile rama okna pozwoli, bez mocowania okien na kotwach. Kotwy wysunęłyby okna o 10-12 cm i nie zostałoby prawie nic szpalety, a to by już źle wygldało... Tak więc dowiedz się co i jak, bo to trochę efekt domina jest. Wybierzesz jedno, to potem konsekwentnie trzeba brać coś innego... Poza tym, dowiedz się jaki będzie koszt. U mnie za taki montaż policzyli ponad 6000, czyli 25% wartości okien To ani dużo, ani mało, jeśli weźmie się pod uwagę późniejsze oszczędności związane z grzaniem, ale piszę, żebyś wiedziała, jakie są koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 co do wizualek, jakieś tam mam, muszę sie zastanowić czy wrzucić do dziennika Ty się z nami tutaj nie drocz, tylko dawaj te wizki:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.10.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja też czekam na wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 13.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Izolacja wyszla super! Mnie wyszlo, ze Protherm 25 plus stryopian 20 cm, to U = 0,17 W/m2K. Piekny wynik. my bedziemy mieli poroton T12 36,5 cm, ale bez dodatkowej izolacji i wychodzi nam 0,3 W/m2K. Duzo slabszy wyniki niz u Was. Tez bedziemy miec okna trzyszybowe. A jakie bedziecie miec rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 13.10.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dziewczyny, obiecuję jutro lub w sobotę wstawię wizualki łazienki przy sypialni była zaplanowana (jakie płytki, szafka, oświetlenie) jeszcze dla projektu Verony, ta łazienka jest tylko nieco większa, ale ma ten sam kształt Jagielon rolety Integro albo nadstawne, te które mają lepszy współczynnik izolacji termicznej, nigdy nie wiem które to są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Obiecałam wizualkę łazienki przy sypialni, ale będzie pokój synka. Gdybym dziś miała mu urządzać pokoik, biorąc pod uwagę jego charakter, usposobienie, wyglądałby on mniej więcej tak. Niewiele mebelków, bo ma garderobę i będzie bawialnia na dole. Wstawiłam łóżko (a la Ikea), bo jak będziemy sie wprowadzać łóżeczko już nie będzie potrzebne. Delikatne pastelowe kolory. Fotel, bo uwielbia jak mu się czyta bajki i lubi pić ostatnie mleczko wtulony w tatę. Poduchy przy łóżku dla tatusia, by nie miał twardo jak czyta Młodemu bajkę na dobranoc. Pokój jest duży, 3,80 x 5,40 + garderoba (w lewym górnym rogu fragment komina) http://img851.imageshack.us/img851/8479/rzut.jpg ściana z drzwiami wejściowymi http://img254.imageshack.us/img254/1126/26394227.jpg ściana z wejściem do garderoby, w drzwiach zamiast szyby tablica http://img844.imageshack.us/img844/8748/57842358.jpg ściana z oknem http://img214.imageshack.us/img214/2070/12622360.jpg ściana z łóżkiem (tapeta w delikatne paski) http://img843.imageshack.us/img843/7312/78241763.jpg Z perspektywy http://img214.imageshack.us/img214/563/68051263.jpg http://img202.imageshack.us/img202/3807/21278802.jpg W takim pokoiku mieszkałby ok. 3 lat, później pewnie wymiana mebelków, zamiast stoliczka biurko. Z pokojem córki będę mieć większy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.10.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Karola, spore podobieństwo do pokoju mojego synka widzę Tylko że mój teraz ma ponad 5 więc jak się wprowadzimy, będzie miał z 8-9, dlatego między innymi małych krzesełek nie będzie itd Ja nie jestem obiektywna, bo za dużo podobieństwa, ale podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Aniu, dziekuję kolory w zasadzie wybierał mąż Ciągle rozważasz białe mebelki dla syna? Zastanawiam się czy 7-latek będzie chciał mieć białe mebelki? Czy to nie będzie obciach jak przyprowadzi kolegów? Dawać mu białe na maks. 3 lata czy od razu w odcieniu sosny lub brzozy (w każdym bądź razie jasne drewno)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.10.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Też mnie ten kolor męczy Ale łóżko, które chcę dać, jest tyko białe, albo ciemne... Też wolałabym coś "sosnowego". Zobaczymy. Sam zdecyduje, czy mu się te białe podobają, czy nie. U córy na bank białe będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja u córy widzę właśnie sosnowe mebelki , ale mąż twierdzi, że powinny być białe Mój będzie za mały na podejmowanie takich decyzji a nie wiem czy po 3 latach nie będzie mi troszkę szkoda wymienić tych mebli Na szczęście mam jeszcze ponad rok na podjęcie decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.10.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Część Karola fajne wizualki pokoju synka Jedyne co ja bym zmieniła to kolor rolet w oknach, ja dałabym jasne Co do koloru mebelków dla kilkuletniego chłopca, niestety nie pomogę, mi białe ogólnie się podobają, teraz Julcia ma białe mebelki, część z nich wykorzysta w nowym domu, część dokupię, a z części zrezygnuję .... więc u mnie pokoik Julci jednym słowem też z białymi mebelkami, niestety nie wiem jeszcze jak z resztą wystroju... Ale kilka pierwszych pomysłów już jest jak ja ci zazdroszczę,że potrafisz robić te wizualki!!! Buziaki :** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Fajne wizualki To SH? Nie uważam, że białe mebelki u chłopca to obiach. Jeśli nie białe, to może szare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Narendil nie to PRO100 , w sh jakoś mi nie wychodził, nie wiem czemu szare mi sie wydają za szare, myślę o sośnie, brzozie. Karola doszłam do tego samego wniosku jak już zamknęłam program (nie można niestety zapisać projektu), że fajniej by wyglądały jasne, albo w ogóle rolety rzymskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Karola, to ja właśnie myślałam,że te niebieskie to są rzymskie, i chciałam "zmienić Ci" na jasne hehehe Na szczęśćie miomo nie zapisanego projektu ze zmianami, mamy dużą wyobraźnie i spokojnie widzimy tam jasne Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 14.10.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Duzy, ladny pokoj:)Synek bedzie na pewno zadowolony. Bardzo podoba mi sie szafa na pudla z zabawkami. Mega praktyczne a do tego ladna i kolorowa. Stoliczek przy oknie- super. A nie myslalas, zeby zamiast duzego fotelu dac fotel- pufe? Dzieciaczki to uwielbiaja:)Ja zreszta tez. My mamy takie dwa i to ulubiony mebel moich corek. My mamy pomaranczowy i czerwony, ale moze cos takiego:http://www.burak.pl/produkt/pufa-pilka-eko-mala/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 18.10.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Wieści, wieści... 1. Skrzynka stoi i nawet mąż pofatygował sie na działkę i pstryknął fotkę 2. Przed chwilą zostałam uświadomiona, ze dom jest dłuższy o 30 cm niż mi się wydawało :eek: więc salon, gabinet, sypialnia są większe i garderoby dzieci również. Zgubiłam 30 cm bo zamiast do rysunków pani arch. wolałam korzystać ze swoich W końcu wiem czemu na projekcie te pomieszczenia są większe niż wynikało z moich obliczeń 3. Projekt (i reszta dokumentów) do końca października ma być gotowy do złożenia w starostwie 4. Plotka się potwierdziła. Kanalizy nie będzie w 2012 r., podobno początek prac przewidziano dopiero na wrzesień 2013 , a my mamy zamiar wprowadzić się w sierpniu tegoż roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.10.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 4. Plotka się potwierdziła. Kanalizy nie będzie w 2012 r., podobno początek prac przewidziano dopiero na wrzesień 2013 , a my mamy zamiar wprowadzić się w sierpniu tegoż roku Jeśli rzeczywiście kanaliza ma być we wrześniu, to poczekałabym ten miesiąc. U nas kanaliza planowana jest na 2013/2014 i mam nadzieję, że nie będę musiała robić szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 18.10.2011 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Aniu, ale oni dopiero zamierzają zacząć pracę we wrześniu (podobno, bo czy zaczną, to nie wiadomo)!! I to dotyczy w sumie kilkunastu ulic, a nie tylko naszej. Prace mają potrwać min. 6 miesięcy Muszą rozryć 2 ulice, i to jedną dochodzącą do dość dużego i istotnego skrzyżowania. Więc myślę, że zostaniemy podłączeniu do kanalizy w marcu/kwietniu 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.10.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Czytam, że nie tylko u nas problem z kanalizą.. u mnie kanalizują całą wioskę od maja tego roku i planują skończyć w 2013 w kwietniu a my chcemy się wprowadzić w lecie 2012, więc na szybko szambo trzeba robić ale kupimy beczkę z tworzywa sztucznego (już jedną taka mamy) i potem będziemy jej używać do deszczówki.. czyli docelowo będziemy mieli dwie beczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Karola, my tez planujemy przeprowadzke w wakacje tego roku:)szkoda tej kanalizy-tak to jest, ze niestety na pewne kwestie budowlane nie mamy wpływu:(Co do wizualek-myslalam na poczatku, ze masz taki sam uklad jak Ania i ja ale chyba jednak nie. W kazdym razie pokoik bedzie bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts