Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy (na odległość) nasz (drugi) dom …

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z góry dziękuję za foteczkę :hug:

W końcu Lenka będzie miała kilka ciotek fotumowych ;)

Zrobię zdjęcie łóżka jak tylko do mnie dotrze, oczywiście ze specjalną dedykacją dla Twojego "rzecznika prasowego" :D Który tak nawiasem mówiąc świetnie się w tej roli sprawdził ;) Mam nadzieję ,że za tydzień w miarę możliwości też nas o wszystkim poinformuje, bo ja to jajko będę znosić ;)

Buziaki :***

P.S

Mój mąż to skorpion, troche uparty ale to tak jak ja (baran ;) ) a poza tym cuuuudowny człowiek :)

karola dzieki wielkie :D

super, ze juz znasz date, juz jest zdefiniowane do konkretnej liczby czekanie na coreczke, na jej powitanie, eh przypominaja mi sie te emocje :-D

21 to chyba graniczna data miedzy znakami, zreszta majac wplyw na date urodzenia wszystkich moich dzieci przestalam wierzyc w naturalne pojawienie sie we wlasciwym znaku zodiaku :lol: wazne, ze Twoja cora sie rodzi i tak bedzie najpiekniejsza, najcudowniejsza i wszystkie naj ;)

pospij sobie na zapas, naciesz sie forum :)

pozdrawiam serdecznie!

Cześć, Karola! Podczytuję sobie Twój dziennik regularnie, choć chyba się jeszcze publicznie nie udzielałam ;)

Trzymam kciuki za budowę na odległość i zazdroszczę taty, który będzie koło wszystkiego chodził - przydałby mi się taki ;)

Super, że możesz już odliczać dni do powitania Lenki. Pierwsze, co mi przyszło na myśl, jak napisałaś o wybranej dacie - to właśnie dlaczego nie dzień później, żeby była strzelcem? :D Ale ja nieobiektywna jestem, bo moja mała cudowna córcia to strzelec właśnie ;)

I takie pytanie poza tematem - planujesz wysłać synka na jakieś zajęcia dla dzieci we Francji? Moja mała w tym wieku złapała francuski w 3miesiące, polecam :yes:

I nie mogę się doczekać zdjęć malutkiej istotki, które tu pewnie wstawisz pod koniec miesiąca :wiggle:

Ardea no pewnie, że strzelce sa super :lol2: ja nim jestem :lol2:

Karola na pewno będzie info :) wiem ze niektórzy tu bardzo niecierpliwie czekają na wiadomości :) :lol2:

Syn jest baranem :)

Kjuta śpię na potęgę :lol2: ale nic mnie tak nie ucieszy jak wstanie z łóżka

Saly kto jak kto, ale ty akurat o fotke prosić nie musisz, i tak byś ją dostała, czy byś chciała czy nie :lol2:

tobie zleciał, mi się niesamowicie dłużyło!!!!!

Aggula :welcome: witaj w moich skromnych progach :lol2:akurat tata mi się udał i jest skarbem, lepszym ojcem nie mógłby chyba być :)

Ja jestem strzelcem, więc wiem, że strzelce z natury nie są łatwi we współpracy, poza tym już nie miało znaczenia czy strzelec czy skorpion, ważne było, że dostałam zielone światło :)

Tak planujemy go wysłać do mini przedszkola (bo w grupie jest tylko 10 dzieci) dwujęzycznego. Jest w tym wieku, że kontakt z dzieci już mu będzie potrzebny. Tu w PL chodzi już do Akademii Małego Przedszkolaka i lubi te zajęcia, więc chcę by była jakaś forma takiej aktywności

Mariomili w sumie nie wiem czemu my mówimy Lena ;) chyba żeby było wiadomo, że nie mówimy o babci męża :lol2: to po niej córa ma imie

Jestem już od wczoraj w klinice i zostanę już do porodu, większość mamy po synku, wiadomo kilka rzeczy trzeba było dokupić, ale zakupy on-line to błogosławieństwo :)

karola, dawno mnie u Ciebie nie bylo a tu takie newsy!!!!!Trzymam kciuki-oby wszystko poszlo tak, jak jak sobie wymarzylas! Twoj Synek jest tylko pol roku starszy od mojego i takie jakies dziwne mysli mam a propos jakiegos rodzenstwa...ale nie-e-e-e-e:D Jeszcze nie:D Jeszcze raz powodzonka! Ja mialam cesarke i bardzo ja sobie chwale:yes:

Hazeleyes1982 a ja się cieszę, że zdecydowałam sie teraz, zwłaszcza że wyszło z ciążą jak wyszło i musiałam leżeć, bo syn nie będzie tego pamiętał, jakby był starszy gorzej by zniósł moje uziemienie :(

Aksamitka, ja dojdę chyba w ekspresowym tempie :lol2: na nic bardziej nie czekam niż możliwość pójścia na spacer i nie sądzę by rana na brzuchu mnie jakoś powstrzymała przed tym (oczywiście nic forsownego, zwykły spacer)

Karola i super z tą ciążą wyszło. Ja wszystkim niezdecydowanym polecam małą różnicę, między moim synkiem a córką jest 1,5 roku i pomimo, że pierwszy rok razem ciężko kojarzę, to naprawdę jest to wymarzona różnica wieku :)

Świetnie, że małego puścicie na zajęcia, złapanie drugiego języka w tym wieku to niesamowity kapitał :)

Właśnie dostałam informację od pani architekt:

WNIOSEK O ZMIANĘ W POZWOLENIU NA BUDOWĘ - ZŁOŻONY!!!!!!!!!!!!

:wave::wave::wave:

Aggula , między dziećmi będzie 21 miesięcy różnicy :) myślę że akurat :)

My go chcemy tam posłać, bo są 2 panie, jedna mówi po polsku, druga po francusku, nie chcemy by stracił kontakt z polskim

Nieźle, tak się skupiłam na porodzie, że przegapiłam zmiany w pozwoleniiu na budowę. Zaraz doczytam, o co chodzi ;)

Nie martw się, z polskim kontaktu nie straci, wiadomo, że w domu będziecie mówić po polsku :)

(między moimi jest różnica 4mce mniejsza, czyli w sumie to samo - cudne jest to, że dzieciaki mają fantastyczny kontakt, kochają się niesamowicie, wychowują się jak bliźniaki :) )

Gartuluję Karola!!!!!!!!!!! :D

Buziaki, uciekam spać bo moja Julka od ponad tygodnia ząbkuje.... w ciągu jednego dnia wyszły jej z 3 godzinną różnicą , najpierw dolna jedynka, chwilę później górna, to było kilka dni temu a teraz widać nadciagającą drugą górna jedynkę, a co sie z tym wiąże .... nocki mamy ostatnio słabe, idę więc korzystać ;)

Buziaki :***

Za nieco ponad 15 godzin przyjdzie na świat moja córeczka :) :) :)

Gdybym miała być absolutnie szczera, to bym musiała powiedzieć, że nawet na Pierworodnego z taką niecierpliwością nie czekałam. Ale tamta ciąża, choć też nie łatwa, była dużo łatwiejsza i spokojniejsza, niż ta obecna.

Jestem niesamowicie podekscytowana i pewnie w nocy nie zasnę :lol2:

Kjuta czuje sie bardzo dobrze, dawno nie byłam w takim doskonałym nastroju :D

Ardea obiecuję, zdjęcia będą :)

Aksamitka już nic nie zmienialiśmy, dom jest odpowiedni, i jakieś zmiany nie wyszłyby mu już na dobre ;) :lol2:

Karola mam nadzieję, że wyjdą te ząbki szybko i znów będziecie mogli przesypiać całe noce :) w przypadku syna zęby to był koszmarek, ale na szczęście trwał dość krótko :)

Aggula właśnie na to liczę, że stosunkowo niewielka różnica wieku sprawi, że będę sobie bliżsi :)

Z ZWIĄZKU Z OGROMNYMI ZMIANAMI JAKIE ZAJDĄ W MOIMI ŻYCIU W PONIEDZIAŁEK, NALEŻY BYĆ PRZYGOTOWANYM NA MOJE DUŻO, DUŻO RZADSZE WIZYTY NA FM. CO NIE ZNACZY, ŻE ICH NIE BĘDZIE, BO BĘDĄ, ALE NIE W TAKIEJ CZĘSTOTLIWOŚCI JAK DOTYCHCZAS.