Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy (na odległość) nasz (drugi) dom …

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja na temat kuchni i jadalni mogę tylko powiedzieć, że mi się podoba:)

Nie wiem tylko co z podłogą bo patrzyłam na nią nie raz i najlepiej chyba wyglądałaby jednolita...

Ja już chyba Ci kiedyś pisałam że jak dla mnie duży kontrast pomiędzy jaśniutkimi panelami i ciemno-szarą podłoga w kuchni...

A te wiszące szafki w jadalni to moje ulubione szafki;)

Panel z firmy KAINDL

No, no, no :wiggle: Zapisuję :yes: To jest klon?

A widziałaś Eggera dąb biały loft? podobne, ale chyba mniej sękate... No i cena niższa, chociaż nie wiem, jak jakościowo. Muszę renię zapytać, które lepsze :???:

http://i3.fmix.pl/fmi271/4e777dd9002251f64ebf83c2/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi510/09a225fb001ac09a4ebf83c6/zdjecie.jpg

Hello ............

jakże mi miło że rozmawiacie o mojej pięknej podłodze ;)

Ale juz wtrącam swoje co nieco

otóż: to co wkleiła karolak to niedokładnie to co u mnie. U mnie jest v-fuga z dwóch stron dlatego daje wrażenie mega długich dech :)

to co wkleiła anna-maria tez piekne ale... z tego co widać ze zdjęcia ten Egger nie ma ciagłości wzoru a kaindl ma :)

No i jeszcze jedna sprawa. te moje panele maja szerokość 24,5cm więc są szersze od standartowych. I ja osobiście nie znalazłam ich w żadnym internetowym polskim sklepie :no: Wszystko co mi sie udało wygooglować było zwykłym , wąskim panelem bez ciągłości wzoru. Jedynym plusem była cena ;) Ale te moje tez żadna masakra cenowa więc....

A co dokładnie jest u Ciebie? :D I jak możesz, to napisz, gdzie zamawiałaś, bo fajna cena w połączeniu z ciągłością wzoru brzmi zachęcająco :yes:

v-fuga z dwóch stron !!!

Zamawiałam u siebie w małej mieścinie na południu Polski ;) U kolegi z lat szkolnych. Płaciłam po znajomości 74 zł/m2 - cena z montażem (faktura na 8%vat) przy czym cena regularna była 78 (chyba) ale tuz przed podwyżką spowodowaną wysokim kursem Euro. Na dzień dzisiejszy nie wiem ile kosztują ale się dowiem bo zamówiłam jeszcze 1 paczkę ponieważ nie zostało mi nic na zapas :eek:

U Ciebie na watku też cos naskrobałam ;)

A co dokładnie jest u Ciebie? :D I jak możesz, to napisz, gdzie zamawiałaś, bo fajna cena w połączeniu z ciągłością wzoru brzmi zachęcająco :yes:

v-fuga z dwóch stron !!!

OK, to doczytałam :) Pytałam raczej o nazwę ;) Ale już u mnie wszystko napisałaś więc dzięki wielkie. Zainteresuję się nimi.

karola - jaki producent ma lodówke side by side z poziomym podziałem ? I czy planujesz z kostkarką ? Bo u mnie kostkarka to mężowe MUST HAVE :rolleyes:

Jesli zdecydujesz się na Kaidla z v-fugą to nie bierz go do kuchni :no: Rozmawiałam z moim kolegą bo ktos mnie nastraszył że te Vfugi jakies niezabezpieczone i będą ciągnąć wodę. I goowno prawda ale rzeczywiście trzeba bardziej uważać z wodą. A w kuchni jak w kuchni czasami coś się chlapnie, rozleje, wykipi....

Jesli zdecydujesz się na Kaidla z v-fugą to nie bierz go do kuchni :no: Rozmawiałam z moim kolegą bo ktos mnie nastraszył że te Vfugi jakies niezabezpieczone i będą ciągnąć wodę. I goowno prawda ale rzeczywiście trzeba bardziej uważać z wodą. A w kuchni jak w kuchni czasami coś się chlapnie, rozleje, wykipi....

Wiecie co... Ja myślę, że to trochę na wyrost jest... Obecnie nie mam co prawda Kaidla, ale jakiś panel Eggera, zupełnie nie zabezpieczony i absolutnie nic się nie dzieje. Wszystkie szkody powstałe na podłodze są wynikiem partactwa przy układaniu, natomiast sama obecność paneli w kuchni, ich chlapanie, czy rozlanie czasem czegoś, zupełnie im nie zaszkodziło. Oczywiście wszystko jest na bieżąco ścierane, ale to raczej normalne, że jak się coś wyleje, to się to zaraz ściera... Ja się paneli w kuchni nie boję :no:

Karola - Ty kojarzysz meble BRW serię TIP-TOP. Pisałas kiedyś, że Twoja siostra je ma w swoim pokoju.... One są w okleinie KLON i są raczej bardzo jasne, prawda? Wklejam Ci poniżej zdjęcie mojego panela Kaindl na ławie z tego zestawu. Zobacz jaka różnica kolorów i odcieni .... O ile Kaindl jest jasniejszy ! No i nie beżowy

http://img855.imageshack.us/img855/4204/dsc0597ik.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img23.imageshack.us/img23/8462/dsc0606i.jpg

Uploaded with ImageShack.us