Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy (na odległość) nasz (drugi) dom …

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak na szybko, niezbyt dokładnie, bez dodatków, nie z takimi zasłonami, z przypadkowymi lampami (będą czarne - chyba), z przypadkową podłogą, ale z właściwym wzorem drzwi, robocze wizualki sypialni

Rzut

http://img190.imageshack.us/img190/5087/beztytuufoca.jpg

Z tapetą wybraną przez mnie

http://img546.imageshack.us/img546/8489/beztytuu10l.jpg

Z tapetą "męża" - i nawet on zaczął krzywić nosem :lol2: że nie wygląda to tak dobrze jak myślał, ze będzie

http://img685.imageshack.us/img685/6113/beztytuu5ka.jpg

Toaletka będzie w garderobie pod oknem, bo i tak byłaby tam nie zagospodarowana przestrzeń, a tak stanie toaletka :)

A w sypialni musi być fotel, bo ja uwielbiam czytać przed snem czekając aż mąż wyjdzie z łazienki :lol2:

Spodobał mi się fotel, który MarJel wybrała do gabinetu, ale nie wiem czy ma podnóżek ;)

Łóżko na 1000% białe, tylko jeszcze nie wybrałam które, bo nie wiem na 100% czy będzie na piętrze podłogówka, bo ostatnio zaczęłam myśleć o wykładzinie.

Jeśli podłogówka, to łóżko musi być na "nóżkach" , albo w tym miejscu nie będzie rurek. Muszę pomyśleć i poszperać

Karola

- tapeta zajebista - po prostu RE-WEL-KA !! Pomysł z sypialnią bardzo fajny. Na moim monitorze mimo, że tapeta wyglada na b.ciemną (wiecej czerni niż turkusów) to całość komponuje sie przepieknie

Wstyd mi sie zrobiło jak zobaczyłam te Twoje wizualki. bo te moje wczorajsze (zreszta nie tylko wczorajsze) nie wiem jak można by było nazwać skoro Twoje są robocze .... Prosze napisz mi jakiego programu używasz do tego? Trzeba go kupić czy wystarczy ściągnąć darmową wersję?

Pozdrawiam

Dziewczyny korzystałam z programu PRO100 wersja demo do ściągnięcia z netu :)

Kuchnię też w nim zrobiłam. Garderoby też w nim planowałam :)

Można dodać każdy kolor czy fakturę, wystarczy mieć to zapisane na dysku jako jpge i dodać do biblioteki programu. jakby co służę pomocą.

Program ma tą wadę, że nie da się zapisać projektu, trzeba robić PrtSc :)

Rolety - stanowczo Nieeee. Zakladamy je w Polsce nagminnie, a mogloby byc tak pieknie:(

Rok temu bylam sluzbowo na samej polnocy Holandii, miasto portowe nad Morzem Ppolnocnym. Domy i mieszkania mialy duze przeszklenia, ale w zadnym nie bylo rolet. Jedynie w sypialniach i lazienkach byly zaslony, jak szlam wieczorem po zapruszonym sniegiem miescie i w oknach paliły sie swiatla, czuc bylo ta atmosfere.

Tam jest znacznie zimniej niz u nas, mocniej wieje ale nikt nie miał plastikowych czy aluminiowych rolet, zabijajacych to "coś". Za to piekne zaslony, fajne dekoracje w oknach

PS Karola bedziesz miala piekny dom, moze nowocieśne drewniane okiennice, choćby takie suwane...choć to tez na pewno duzy koszt

Edytowane przez MusiSieUdac