piniu55 03.09.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 witamwłaśnie zamówiłem projekt BW-03 i czekam na przesyłkę, w związku z tym poszukuję osób, które również budują się lub mają w planach budować się wg tego projektu. http://www.dobreprojekty.pl/projekt_BW03.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 23.10.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 już po adaptacjach i teraz czekamy na pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska62 24.10.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 witamOd wiosny zaczynamy budowę najprawdopodobniej wg tego właśnie projektu ( decyzja między BW-01 a 03). Na razie sprawy papierkowe.Jakie zmiany robiliście w tym projekcie? Budowlańców już macie zaklepanych,ile Wam zaśpiewali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 26.10.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 właśnie wczoraj odebraliśmy pozwolenie na budowę co do budowlańców to teraz dopiero będę rozmawiał z różnymi ekipami żeby zrobili wstępne kosztorysy a jeśli chodzi o zmiany to robimy wszystko tak jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 17.11.2011 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Witam.Zaczynamy budowe BW-03 w maju lub czerwcu 2012, pozwolenie juz mamy. Na razie chcemy wykonac stan zero. Wycena u budowlancow robocizny za stan zero waha sie w granicach 10-12tys. netto (Gorny Slask). Wydaje mi sie troche duzo, ale mozna negocjowac - konkuencji na rynku jest duzo. Dom jest dosc prostej konstrukcji. Zmiany w prowadzone do projektu to: wykusz prostokatny, powiekszone o jedno skrzydlo drzwi "balkonowe" w salonie, zamiana okien w suszarni i garderobie z polaciowych na szczytowe oraz dolozony balkon nad wejsciem jak w wersji BW-03 z balkonem. Niestety, gdy zamawialem projekt (luty 2011) tej wersji jeszcze nie bylo.Pozdrawiam wszystkich.Piotr Edytowane 17 Listopada 2011 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 15.12.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dzisiaj dostałem pierwszą wycenę, więc robocizna stan surowy otwarty 25 tys brutto (bez robocizny cieśli). Teraz czekam na następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 16.12.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Witam,Czyli cena za stan zero i mury, bez dachu, tak? A w jakim rejonie Polski bedzie budowany dom?Z roznych opinii slyszalem ze najtansi nie oznaczaja najlepszych. Dobrze jest obejrzec ich inne realizacje budowy domow i podpytac sie inwestrow o opinie odnosnie swoich wykonawcow, czy wszystko bylo OK.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 16.12.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Wielkopolska a jeśli chodzi o stan robocizny to tak jak piszesz bez dachu tzn mury razem ze stropem i schodami, wykończenie ścian szczytowych po cieśli oraz taras i podmurówka przed wejściem. Jeśli chodzi o jakość wykonania to będę miał wyceny tylko od sprawdzonych i dobrych ekip:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 17.12.2011 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) No to nie zle Ja sie chyba zdecyduje na firme ktora za calosc prac do stanu SSO chce 40-42tys (do malej negocjacji). I tez wydaje mi sie to dobra cena w stosunkiu do innych wycen, ktore otrzymalem (ta nie byla najnizsza). Widzialem ich realizacje i wszystko wydaje sie OK. Poza tym firma znajduje sie 15km od miejsca budowy wiec nie ma problemu, aby zachowac wlasciwe przerwy technologiczne w trakcie budowy i budowania bez pospiechu (niestety miejsce budowy jest oddalone 100km od mojego miejsca zamieszkania stad taki wybor). Edytowane 17 Grudnia 2011 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 17.12.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 rozumiem, że cena obejmuje również dach bo jak nie to macie niezłe ceny:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 17.12.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Tak, za wszystko z dachem wlacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 17.12.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 jak będę miał następne wyceny to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienka_87 03.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam, czy wybudowali już Państwo bw 03? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 03.01.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ja jeszcze nie. Zaczynam w maju.Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienka_87 03.01.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 a czy ma Pan jakieś wstępne kosztorysy? czy jest wiadomo ile i jakiego materiału Panu pójdzie na budowe tego domku? czy moze mi Pan przybliżyć jakiś kosztorys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 03.01.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Chyba tak. Wlasnie kilka dni temu zrobilem sobie taka wstepna kalkulacje kosztow materialu na wybudowanie SSO domku wg wykazu materialow z projektu. Wyszlo mi ok. 90tys. przy czym dach liczylem dla blachodachowki (Ruukki Finnera). Ceny przyjalem usrednione z allegro. Ponadto do tej kwoty trzeba doliczyc ok. 10-15% na deski do szalunkow, steple, gwozdzie, cement, piasek + jakos rezerwe na material oraz inne nie planowane wydatki. Tak ze ogolnie sam material to koszt ok. 100tys., ale to sa moje wstepne szacunki i nie jestem w tym fachowcem. Nie wiem czy tym cos pomoglem Piotr Edytowane 3 Stycznia 2012 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 03.01.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 wg mnie 100 tys to za dużo:o ja w przyszłym tyg będę miał kolejne wyceny to napiszę (wstępnie u mnie to 100 tys wychodzi z robocizną ale więcej będę wiedział w przyszłym tygodniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 04.01.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nie wiem z jakich materiałów zamierzasz budować lub firma, która robi Ci wycenę co chce kupić (chyba że ma naprawdę super upusty). Ja liczyłem dla materiałów tych co wymienione są w projekcie i raczej w I klasie jakości np. Porotherm WIENERBERGER itp. Ceny przyjmowałem nie najniższe, i nie są w tych wyliczeniach uwzględnione ewentualne upusty, które można wynegocjować na hurtowniach. Ale podkreślam to są tylko moje wstępne szacunki (teoretyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 04.01.2012 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 materiały takie jak w projekcie i ceny brałem uśrednione z allegro ale to są moje wstępne obliczenia ze wstępną i nie ostateczną robocizną, tak jak pisałem w przyszłym tyg będę wiedział konkretnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienka_87 04.01.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 dziękuję za podpowiedzi. My wraz z mężem zastanawiamy się właśnie nad tym domem. Projekt jest super, interesuje mnie tylko czy występuje z podwójnym garażem. Bardzo proszę, żeby Pan w przyszłym tyg podał szacunkowy koszt, jaki wyliczy Panu firma. Czy kupowali Państwo ten projekt przez internet? Bo ja zamierzam go właśnie tak kupić i nie wiem czy to dobry pomysł. Dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts