Marzena Konin 30.03.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Okna wstawione. Działają hydraulik i elektrycy. Decyzje podjęte - będzie GAZ z butli i centralny odkurzacz. Ceny normalnie zabijają :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 31.03.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 No to dobra wiadomosc Wszystko idzie do przodu. Trzymam kciuki Marzena czy mozesz wrzucic wiecej zdjec z oknami i od srodka z poszczegolnych pomieszczen (tak jak poprzednio zrobilas)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Konin 06.04.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 mozesz wrzucic wiecej zdjec z oknami http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=3769 wklejone. Wszystkim czytającym - Wesołych Świąt !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 07.04.2012 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzieki za nowe zdjecia Rowniez zycze wszystkim Spokojnych Swiat Wielkanocnych!!! Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia-Jacek 27.05.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witamy wszystkich budowniczych BW-03Właśnie zabieramy się do wykonania naszego wymarzonego domku, pewnie potrwa to jakiś czas ale bardzo się cieszymy, że decyzje zapadły!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 05.07.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Cicho tu od dłuższego czasu. Co tam słychać na budowach ? Prace postępują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 05.07.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 ja miałem zaczynać w zeszłym tygodniu ale niestety przez opady nie można zacząć kopać pod fundamenty:rolleyes:więc czekam na poprawę pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 06.07.2012 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 U mnie już zostały wymurowane bloczki ścian fundamentowych . Teraz pozostaje kanalizacja, ocieplenie, drenaż, zasypanie fundamentów i chudziak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 06.07.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 U nas stan zero zakonczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 14.07.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 a my nadal czekamy pierdzielone opady, jak tak dalej będzie to nie ruszymy:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 16.07.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Okna wstawione. Działają hydraulik i elektrycy. Decyzje podjęte - będzie GAZ z butli i centralny odkurzacz. Ceny normalnie zabijają :([ATTACH=CONFIG]108818[/ATTACH] A mam do Ciebie pytanie ,jakiej firmy zastasowałaś kominy bo mam dylemat z wyborem Ponadto widzę, że na poddaszu zamiasta scianek z płyt gk jak to jest w projekcie, zrobiłaś ściany murowane z ceramiki - proszę napisz mi jaką grubość pustaka zastosowałaś - 11,5 lub 8 - oraz czy na tę okoliczność wzmacniałaś strop np. dodatkowymi belkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 19.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam pytanie do budujących stan zero ile wam poszło bloczków na ścianę fundamentową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 19.07.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Wyszło mi ok. 1100, po 6 warstw na wszystkich ścianach fundamentowych (bloczek jak w projekcie - 14cm wysokość). W sumie 31 palet po 36 bloczków na palecie - 1116szt. Edytowane 19 Lipca 2012 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patt 20.07.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) Witam wszystkich Od dwóch miesięcy budujemy BW-03 z balkonem. Podnieśliśmy go o jeden pustak do góry. Teraz trochę się martwimy czy przez to nie będzie zbyt wysoki Czy ktoś z Was może również podnosił ścianki poddasza? Z inych zmian jakie wprowadziliśmy to wyprostowanie wykusza - ma kształt prostokąta. Dzięki temu jest więcej miejsca na stół a i płytki będzie łatwiej układać A z informacji, które może komuś się przydadzą to: koszt materiałów budowlanych i robocizny (murarz już skończył - teraz czekamy na cieślę) - 87.000 bloczki betonowe - 1080 szt. pręty fi 12 - 94 szt. pręty fi 6 - 104 szt. beton B20 - 39m3 (łącznie z powiększonym tarasem i wejściem do domu) beton B10 - 11m3 cement - 2 tony Pozdrawiam Edytowane 20 Lipca 2012 przez Patt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 20.07.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Tu jest link do bloga bw-01 bez wykusza http://www.bw-01.mojabudowa.pl - jak dla mnie zupełnie inny dom/projekt. My poszerzyliśmy garaż o 1m i sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patt 21.07.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Bardzo ładnie wygląda ale masz rację zupełnie inaczej.Mam pytanie - ile cm potrzeba na podłogę - w sensie na ocieplenie, podłogówkę, wylewkę - ponieważ teraz mamy robione pomiary okien i niewiemy ile odjąć - czy na podłogę z płytkami trzeba liczyć 15 czy 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 21.07.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Witam wszystkich Od dwóch miesięcy budujemy BW-03 z balkonem. Podnieśliśmy go o jeden pustak do góry. Teraz trochę się martwimy czy przez to nie będzie zbyt wysoki Czy ktoś z Was może również podnosił ścianki poddasza? Z inych zmian jakie wprowadziliśmy to wyprostowanie wykusza - ma kształt prostokąta. Dzięki temu jest więcej miejsca na stół a i płytki będzie łatwiej układać A z informacji, które może komuś się przydadzą to: koszt materiałów budowlanych i robocizny (murarz już skończył - teraz czekamy na cieślę) - 87.000 bloczki betonowe - 1080 szt. pręty fi 12 - 94 szt. pręty fi 6 - 104 szt. beton B20 - 39m3 (łącznie z powiększonym tarasem i wejściem do domu) beton B10 - 11m3 cement - 2 tony Pozdrawiam Patt, My budujemy BW-03 i też "wyprostowaliśmy" wykusz na prostokątny oraz dołożyliśmy balkon nad wejściem (tak jak w BW-03 z balkonem). Teraz powinien nasz domek wyglądać jak Wasz. U mnie za tydzień zaczynają murowanie ściany. Czy możesz podesłać zdjęcia swojego domku ([email protected]), bo jesteśmy ciekawi jak ten wykusz będzie wyglądał. My dodatkowo drzwi na taras robimy trzy-skrzydłowe (270cm) a okna w wykuszu będą prawie do ziemi (2 pustaki od podłogi). Dzieki z góry za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 25.07.2012 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 dzisiaj wreszcie roboty ruszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Konin 03.08.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) A mam do Ciebie pytanie ,jakiej firmy zastasowałaś kominy bo mam dylemat z wyborem Ponadto widzę, że na poddaszu zamiasta scianek z płyt gk jak to jest w projekcie, zrobiłaś ściany murowane z ceramiki - proszę napisz mi jaką grubość pustaka zastosowałaś - 11,5 lub 8 - oraz czy na tę okoliczność wzmacniałaś strop np. dodatkowymi belkami. Pozdrawiam Tak jest. 11,5 . Kartonowo gipsowe zawsze widać w amerykańskich filmach. Opierasz się i wpadasz do drugiego pokoju OK żarty na bok. Co ściana to ściana, i dlatego. Tak strop dostał dodatkowe zbrojenie między teriwą. Marzena Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Marzena Konin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena Konin 03.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 A mam do Ciebie pytanie ,jakiej firmy zastasowałaś kominy bo mam dylemat z wyborem Ponadto widzę, że na poddaszu zamiasta scianek z płyt gk jak to jest w projekcie, zrobiłaś ściany murowane z ceramiki - proszę napisz mi jaką grubość pustaka zastosowałaś - 11,5 lub 8 - oraz czy na tę okoliczność wzmacniałaś strop np. dodatkowymi belkami. Pozdrawiam Kominy są systemowe Brata. Do kominka standard. Do kotłowni Uniwersalny (na wszystkie paliwa) tak na wszelki wypadek ale będzie wkład i gaz. Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts