Aaron71 21.10.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A jeszcze zeby uściślić to ten kosztorys dotyczy stanu jaki widac an zdjeciach , tak mamto rozumieć ?napisz w wolnej chwili , Moje BW-03 bedzie bez balkonu i wykusz zostawie tak ajk w projekcie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 21.10.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A jeszcze zeby uściślić to ten kosztorys dotyczy stanu jaki widac an zdjeciach , tak mamto rozumieć ? Tak, kosztorys dotyczy tego co widać na zdjęciach. Dodam, że w środku są wykonane schody, wylewka na podłodze i ścianki działowe (bez spiżarki) - wszystkie ścianki murowane z porothermu 11,5. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaron71 21.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Bardzo dziękuje Piotrze . spokojnej nocy ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 08.11.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam, mam pytanie dotyczące ściany działowej między klatką schodową, a salonem. W projekcie jest, że powinna być wybudowana z mocniejszego materiału 20MPa. Zatem z czego budowaliście?? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 08.11.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam, mam pytanie dotyczące ściany działowej między klatką schodową, a salonem. W projekcie jest, że powinna być wybudowana z mocniejszego materiału 20MPa. Zatem z czego budowaliście?? Pozdrawiam! Witam, Dla ścisłości, ściana o którą pytasz nie jest ścianą działową tylko ścianą nośną (wspierają się na niej belki stropu Teriva). Ja budowałem z takiego samego pustaka Porotherm 25 jak ściany nośne zewnętrzne. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 08.11.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam, Dla ścisłości, ściana o którą pytasz nie jest ścianą działową tylko ścianą nośną (wspierają się na niej belki stropu Teriva). Ja budowałem z takiego samego pustaka Porotherm 25 jak ściany nośne zewnętrzne. Pozdrawiam, Piotr Oczywiście, że nośna. Napisałam działowa w sensie, ze dzieli klatkę schodową od salonu (żeby było wiadomo, o którą chodzi) Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 08.11.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Oczywiście, że nośna. Napisałam działowa w sensie, ze dzieli klatkę schodową od salonu (żeby było wiadomo, o którą chodzi) Dzięki za odpowiedź Tak też myślałem Chciałem być tylko precyzyjny . A tak przy okazji to projekt jest zawsze "obliczony" na wyrost tzn. ma duży margines rezerwy wytrzymałościowej. Ja bym się tym tak bardzo nie przejmował, bo kierownik budowy oraz doświadczony budowlaniec będą wiedzieć co zrobić. Powodzenia, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 13.11.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Czy ktoś bardziej zaawansowany w budowie BW-03 może napisać: 1. Ile wychodzi łącznie m2 ścian do tynkowania wewnątrz? 2. Ile wychodzi m2 ścian zewnętrznych do ocieplenia? Oczywiście zakładając, że nie było znaczących zmian typu podnoszenie ścianek kolankowych, czy likwidowanie ścianek działowych itp. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 13.11.2013 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 też bym był wdzięczny za te informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 13.11.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Wiem od jednej osoby co buduje BW-03 z balkonem, że powierzchni do tynkowania wewnątrz wyszło ok. 550m2. Jednak chciałem się upewnić czy faktycznie innym tak samo wychodzi. Edytowane 15 Listopada 2013 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piniu55 16.11.2013 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 a jeśli chodzi o zewnętrzne ? bo właśnie jeszcze w tym roku chcę kupić styropian do ocieplania (bo w przyszłym roku już vat nie odliczymy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu75 10.12.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 a jeśli chodzi o zewnętrzne ? bo właśnie jeszcze w tym roku chcę kupić styropian do ocieplania (bo w przyszłym roku już vat nie odliczymy) Ja ocieplałem w tym roku ściany zewnętrzne i z tego co pamiętam wychodzi około 250 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 22.12.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Koleżanki i Koledzy, Nadchodzące Święta Bożego Narodzenia niosą ze sobą wiele radości oraz refleksji dotyczących minionego okresu i planów na nadchodzący 2014 rok. W tych wyjątkowych dniach życzę Wam dużo zdrowia, zadowolenia i sukcesów z podjętych wyzwań budowy własnego domu. Powodzenia i spełnienia marzeń, życzy Piotr Edytowane 2 Stycznia 2014 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaron71 03.01.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam w Nowym 2014 Roku i życzę wszystkiego co najlepsze i tylko życzliwych ludzi na ścieżkach budowania własnego miejsca na Ziemi.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 08.01.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witajcie, również życzę wszystkim budującym, aby ten rok pozwolił zrealizować wszystkie zamierzenia i plany, nie tylko te budowlane:) Mam prośbę do zaawansowanych w budowie. Czy moglibyście pokazać Wasze schody?? My właśnie jesteśmy na tym etapie, robimy takie jak w projekcie. Będę wdzięczna za zdjęcia. Można wysłać na maila: [email protected] Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabi78 08.02.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam, czy ktoś z Was buduje ten dom systemem zleconym i mógłby napisać z jakim kosztem należy się liczyć, jeśli chodzi o wybudowanie go do stanu deweloperskiego? Z góry bardzo dziękuję za info i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 09.02.2014 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Witam, czy ktoś z Was buduje ten dom systemem zleconym i mógłby napisać z jakim kosztem należy się liczyć, jeśli chodzi o wybudowanie go do stanu deweloperskiego? Z góry bardzo dziękuję za info i pomoc. Witam, ja buduje wczesniejsza wersje bw-01 i stan deweloperski zamykam w 250-260tys, uwzgledniajac papierologie. Calosc jest budowana ekipami z mala (ale ogromna dla mnie) pomoca ojca - dotyczy to drobnych robot, na ktore ja niestety nie mam czasu. Dalo by rade taniej ale na materialach nie chcialem oszczedzac, uwazam, ze nie warto. Pozatym ja zainwestowalem w lepsze ocieplenie budynku, wm, energoszczedne okna - takze jesli bedziesz budowac zgodnie z projektem wyjdzie jeszcze taniej. Polecam poszerzyc garaz i zaadaptowac pomieszczenie nad garazem na sypialnie...moje ulubione pomieszczenie Stan z grudnia http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161249-projekt-BW-01-pracownia-DOBRE-PROJEKTY&p=6293796&viewfull=1#post6293796 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabi78 12.02.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam, ja buduje wczesniejsza wersje bw-01 i stan deweloperski zamykam w 250-260tys, uwzgledniajac papierologie. Calosc jest budowana ekipami z mala (ale ogromna dla mnie) pomoca ojca - dotyczy to drobnych robot, na ktore ja niestety nie mam czasu. Dalo by rade taniej ale na materialach nie chcialem oszczedzac, uwazam, ze nie warto. Pozatym ja zainwestowalem w lepsze ocieplenie budynku, wm, energoszczedne okna - takze jesli bedziesz budowac zgodnie z projektem wyjdzie jeszcze taniej. Polecam poszerzyc garaz i zaadaptowac pomieszczenie nad garazem na sypialnie...moje ulubione pomieszczenie Stan z grudnia http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161249-projekt-BW-01-pracownia-DOBRE-PROJEKTY&p=6293796&viewfull=1#post6293796 Pozdrawiam. m&m0123 bardzo dziękuję Ci za info - będzie ona bardzo pomocna w podjęciu ostatecznej decyzji Chciałabym się tylko upewnić, te 250-260 tys to już kwota brutto, prawda? Ps. Domek wygląda ślicznie -bardzo zazdroszczę tak zaawansowanego etapu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 12.02.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 m&m0123 bardzo dziękuję Ci za info - będzie ona bardzo pomocna w podjęciu ostatecznej decyzji Chciałabym się tylko upewnić, te 250-260 tys to już kwota brutto, prawda? Ps. Domek wygląda ślicznie -bardzo zazdroszczę tak zaawansowanego etapu prac Dzięki, tak to koszt brutto. Tak jak pisałem mogło być taniej ale rownież mogło być drożej;) Projektów w ten desen jest mnóstwo takze jest w czym wybierać.Jeszcze jedna mała uwaga, u nas po poszerzeniu garażu wyszło prawie 200m2 wszystkich podłóg takze z małego domku zrobił sie całkiem spory domek i juz teraz wiem ze 120m2 byłoby raczej za mało jak dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 14.04.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam, czy ktoś z Was ma w swoim BW okna ze szprosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts