Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piękny dom, super zdjęcia. Jakbyś mogła dorzucić zdjęcia to było by super, i koniecznie zdjęcie schodów jako możesz. Dachówka super, ale mi się najbardziej podobała okolica, pięknie. Na uboczu, przy lasku? Cisza, spokój, azyl dla rodziny. :-)

No to fotki dookólne :

http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=3832

Nie wiem czy to błąd projektu czy murarzy ale trzeba było podwyższyć ścianę kolankową przednią tylko nad garażem, bo inaczej dach garażu nie byłby symetrycznie w stosunku do połaci nad budynkiem głównym. O około 15-20cm.

Marzena

witam

mam pytanie do ludzi, którzy są już na etapie budowy - czy na ścianach fundamentowych wykonywaliście wieniec. Tak jest w projekcie, a wydaje mi się to trochę dziwne. Na zdjęciach nie ma raczej u nikogo wieńców na ścianach fundametnowych, w innych projektach też nie widziałem.

Prosze o odpowiedz, bo niedługo będę na etapie stanu zero i nie wiem co mam robić.

Witam,

Jeszcze nie zacząłem budowy, ale mnie tez ten fakt zastanawia. Obserwuje kilka blogów budujących BW-01 i BW-02 i tylko u jednej osoby zauważyłem, że wykonała ten wieniec:

http://www.bw-01.mojabudowa.pl/

Myślę, że kierownik budowy lub wykonawca będzie wiedział czy jest ten wieniec rzeczywiście potrzebny czy jest on troche na wyrost. Zawsze się można skontaktować z projektantem p. Wojciechem Bukańskim i zapytać się: tel. 602-387-621

Pozdrawiam

witam:welcome:

dzisiaj rozmawiałem z moim kierownikiem budowy odnośnie tego wieńca na fundamentach i stwierdził że może być ale wg niego to trochę na wyrost. My z budową ruszamy na przełomie czerwca i lipca więc na dzień dzisiejszy fajnie jest pooglądać fotki u Marzeny:wiggle: acha pioput śledzimy te same blogi;)

• 2 weeks później...