Marzena Konin 31.10.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 My również najpierw mieliśmy wylewany strop nad garażem a później (osobno) nad częścią mieszkalną. Mam pytanie - ile kW jest potrzebne żeby nie wyrzucało korków przy tynkach maszynowych? Spokojnie starczy 6,5kW. Zabezp. 16A . Wszystkie tynki wew maszynowe i posadzki maszynowe na tym poszły. Z praktyki własnej. Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patt 02.11.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Spokojnie starczy 6,5kW. Zabezp. 16A . Wszystkie tynki wew maszynowe i posadzki maszynowe na tym poszły. Z praktyki własnej. Marzena Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika10 13.12.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Bardzo dziękuję witamy wszystkich budujacych według projektu bw..... My budujemy w Jaśle wg.projektu bw46. pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 21.12.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich budujących, spełnienia marzeń i planów w 2013 roku oraz powodzenia przy budowaniu własnych BW-..., życzy Piotr Edytowane 21 Grudnia 2012 przez pioput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 11.02.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Witam, Jesteśmy prawie zdecydowani na BW-03 lustro. Rozważaliśmy też BW-09 oraz BW-21.12c ale ostatecznie zdecydujemy się chyba na 03:) Zmiany jakie chcielibyśmy wprowadzić to: - rezygnacja z wykusza (o ile m2 zmniejszy się wówczas salon??), - likwidacja lukarny (zastąpilibyśmy ją oknem dachowym). - likwidacja balkonu, - likwidacja spiżarni celem powiększenia kuchni, - likwidacja okna dachowego na korytarzu (schody). Innymi słowy wersja bardzo ekonomiczna Pozdrawiam i czekam na Wasze fotki. Edytowane 11 Lutego 2013 przez iszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 11.02.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Po rezygnacji z wykusza salon się zmniejszy o ok. 2,25 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 30.03.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Zdrowych, wesołych i pogodnych świąt Wielkiej Nocy, Dużo słońca i pogody oraz wszystkiego co najlepsze, a także spełnienia planów budowlanych w tym roku życzy Piotr z rodziną http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf?ckattempt=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 26.04.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 A ja robiłem zgodnie z projektem i nie było zadnego problemu, wszystko jest symetryczne i na 100% nic nie trzeba zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 26.04.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Oczywiście chodzi mi o wysokość scianek kolankowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwit76 26.04.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 My również najpierw mieliśmy wylewany strop nad garażem a później (osobno) nad częścią mieszkalną. Mam pytanie - ile kW jest potrzebne żeby nie wyrzucało korków przy tynkach maszynowych? Poradziłem sobie jednak bez oddzielnego zalewania stropu nad garażem i częścią mieszkalną. Szalunek zrobiłem Dospawując do belek terivy nagwintowane pręty fi 6 - trzymało jak cholera, nic się nie wyparło. Natomiast szalunki wieńców mocołaem dwoma kołkami 140 mm na każdej laszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 28.04.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 A ja robiłem zgodnie z projektem i nie było zadnego problemu, wszystko jest symetryczne i na 100% nic nie trzeba zmieniać Czy masz na myśli ściany kolankowe nad garażem? Bo jestem właśnie przed tym etapem. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu75 08.07.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Witam wszystkich.Jak tam idą sprawy z budową Waszych BW-03? Mało kto się już tu pokazuje, chyba większość z Was już wykańcza wnętrze:) Iszka - ja postawiłem BW-03 lustro.Jeśli chodzi o Twoje pytania to tak:- rezygnacja z wykusza to mniej jakieś ponad 2 m kw. i jednocześnie brak balkonu na wykuszem- lukarnę zostawiliśmy, ale nie wstawialiśmy już w tym pomieszczeniu okna dachowego- zlikwidowaliśmy również spiżarnię celem powiększenia kuchni- okno dachowe nad chodami zostawiliśmy, bo bardzo dobrze je doświetla, zrezygnowałem tylko z okien w murze za schodami (2 sztuki). Pozdrawiam i piszcie co u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 03.10.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Witajcie, Jak tam Wasze budowy, pewnie przez okres letni domy urosły jak grzyby po deszczu, a tutaj zupełna cisza. My jesteśmy dopiero na etapie fundamentów (murujemy). Nie wiemy na ile pogoda nam pozwoli zrobić w tym roku, ale marzy nam się do stropu. Budujemy systemem gospodarczym i praktycznie własnymi siłami, więc nie idzie to tak sprawnie jak w przypadku firmy. Kondziu75 czy Wy już zamieszkujecie Wasz BW-03, czy jeszcze macie plac budowy? Budujecie w Bogatyni?? My z okolic i chętnie byśmy obejrzeli gotowy domek, chociaż z zewnątrz:-) Pozdrawiam! Edytowane 3 Października 2013 przez iszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaRobert 07.10.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Witajcie Właśnie zapadła decyzja co do projektu, będzie BW-03 z balkonem. Czytam to forum z Waszych realizacji i bardzo nam się podobają. Macie już doświadczenie w realizacji tego projektu, dlatego jeśli jest to możliwe to prosimy o podzielenie się wiedzą odnoście kosztów budowy tego domu, bo ceny w kosztorysie są rożne, a chlelibyśmy wyrobić sobie jakiś pogląd na ten temat. Jeśli ktoś chciałby podzielić się taką informacją to proszę na maila [email protected] Budować będziemy w okolicach Gniezna. Czy ktoś taki projekt w okolicy realizował? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaron71 16.10.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam wszystkich i pozdrawiam My bedziemy budować BW-03 w okolicach Radomia , póki co etap pozwolenia na budowę koszenia krzaczorów na działce itd , będę pisał w miarę postepów prac ,Miłe bysmy widzieli wszelkie rady praktyczne tych co przeszłi poszczególne etapy . Jeśłi ktoś może i ma czas to b.prosze o kosztorys SSO bo juz utonąłem w tych teoretycznych kalkulacjach .Podobno wykusz problemowy bo przemarza itd bede wdzieczny za dobre słowo w temacie mail: [email protected] , do miłego. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 16.10.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Jeśłi ktoś może i ma czas to b.prosze o kosztorys SSO bo juz utonąłem w tych teoretycznych kalkulacjach . SSO koszty: w przybliżeniu materiały budowlane (jak w projekcie) ok. 100 000zł, robocizna (zależy od regionu budowy i ekipy budującej oraz "wkładu" własnej pracy) od 40 000 do 60 000zł. W moim przypadku (śląskie) łącznie za SSO (BW-03 z balkonem) ok. 146 000zł (w tym zwrot Vat za materiały budowlane). Edytowane 16 Października 2013 przez pioput uzupełnienie wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 17.10.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 SSO koszty: w przybliżeniu materiały budowlane (jak w projekcie) ok. 100 000zł, robocizna (zależy od regionu budowy i ekipy budującej oraz "wkładu" własnej pracy) od 40 000 do 60 000zł. W moim przypadku (śląskie) łącznie za SSO (BW-03 z balkonem) ok. 146 000zł (w tym zwrot Vat za materiały budowlane). [ATTACH=CONFIG]218814[/ATTACH] Pioput super wygląda Twój BW-03. Dodaj więcej zdjęć jeżeli to możliwe, szczególnie tył domku. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 17.10.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Pioput super wygląda Twój BW-03. Dodaj więcej zdjęć jeżeli to możliwe, szczególnie tył domku. Pozdrawiam! Dzięki Dom jest już zabezpieczony na zimę i nie tylko. Teraz trzeba zbierać fundusze na kolejne etapy. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszka 17.10.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Dzięki Dom jest już zabezpieczony na zimę i nie tylko. Teraz trzeba zbierać fundusze na kolejne etapy. [ATTACH=CONFIG]219032[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219033[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219034[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219035[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219036[/ATTACH] Pozdrawiam, Piotr Dzięki bardzo, ekspresowa odpowiedź Super, super, super... jak ja bym chciała być już na takim etapie ech... Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaron71 21.10.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Bardzo dziękuje za info to juz coś blizęj wiem , ostatnio rozmawiałem z moim przyszłym kierownikiem budowy zaczął mnie straszyć ze SSO to około 180-200 tys. ale wygląda na to ze troszke przesadził .jeszcze raz dzieki a fotki super gratulacje i powodzonka w dalszej walce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts