Brass 04.09.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Przede mną wybór styropianu. Zastanawiam się nad 3 wersjami: najtańszy styropian za 115 zł/m3 (Styropian Kępno), termoorganika silver za 134 zł/m3, lub Styropol neoWall lambda 0,033 za 150,00 zł/m3. Najtańsze styro to zaleta ceny, ale pewnie odbija się to na jakości: nierówne wymiary, miększy i mniej "zintegrowana" struktura. Termoorganikę poleca mój kierbud i wykonawca (dla nich pewnie lepiej bo łatwiej się układa). Zastanawiam się cieżko nad Styropol'em, jest cieplejszy od Organiki o 18% i o tyle samo droższy, ale nic nie wiem o jakości. Może mi ktoś coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 04.09.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 co prawda ja robiłem Austrothermem (bo blisko producent), ale jeśli już to wybierz ten z najlepszą lambdą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 05.09.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 To zależy jaką grubość chcesz dać, bo w rzeczywistości może się okazać, że z ekonomicznego punktu widzenia te lepsze parametry nie dadzą Ci takich oszczędności co by zwrócić w odpowiednim czasie zwiększone nakłady inwestycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 08.09.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 podłączam się pod pytanie - interesuje mnie jakość Styropolu NeoWall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiejewszpilkach 15.09.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Osobiście robiłem kropkowanym styropianem tyle że GOLD Termoorganiki, wszytko w porządku.Gold ma lepszą lambdę od Silvera, mają jeszcze taki platynowy z grafitem, ale ten mój był w kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 16.09.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Jaką grubość podano w projekcie taka wystarczy.Uważam ,że różnica współczynnikow nie jest aż tak istotna.Ważne jest by robocizna była zgodna ze sztuką budowlana tj. np łączenia,kołkowanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 28.09.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Jak oceniacie styropian Izoterm z Kępna? Mam na niego obecnie dobrą cenę ale trudno o opinie w necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts