zamber 04.09.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam Zakupiłem używany elektryczny pistolet do malowania. Elektrycznie jest sprawny, jednak nie "psiuka":) Rozkręciłem go i stwierdziłem, że musi działać, bo jego konstrukcja i zasada działania jest prosta jak konstrukcja cepa. A jednak muszę się trzasnąć w pierś i przyznać, że nie wiem czemu nie działa. Po odkręceniu pojemnika na farbę mamy dwie rurki, jedna od strony dyszy z wsadzoną rurką do pobierania farby i druga od strony napędu. Czy zasada działania jest taka, że w rurkę tą od strony napędu wtłaczane jest powietrze, a rurką od strony dyszy wypychana farba? Czy może rurką od strony dyszy wtłaczane jest powietrze i zasysana farba, a rurka od strony napędu służy może do smarowania tłoczka. Może sa jakies nieszczelności, dodam, że próby robię z wodą. Ma ktoś z Was takie ustrojstwo i miał podobny problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 05.09.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 nasmaruj jakims smarem (wazelina) ten trzpien, ktory pracuje razem ze sprezyna. jezeli nie bedzie mimo to aplikacji farby, zatknij palcem dysze wylotowa i nacisnij FIRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.09.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Nie chcę cię martwić ale to najprawdopodobniej wyrobiony tłoczek jest przyczyną że nie "psiuka" Miałem coś podobnego i zepsuł się tak że najpierw zamiast rozpylać farbę to nią pluł bo ciśnienie było za małe a potem przestał psikać wcale. Być może u ciebie jest coś innego ale u mnie tak to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morys 05.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 WitamKurt ma rację. U mnie często po dłuższym nie używaniu zacinał się właśnie ten trzpień ze sprężyną. Trzeba go wyjąć i dość silnie przycisnąć aby sprężyna się ugięła. Pomoże w tym wcześniej prysnąć WD40, a później posmarować np. wazeliną. Za jakiś czas sytuacja może się powtórzyć.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 06.09.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A farba czasami nie za gęsta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 06.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A farba czasami nie za gęsta dodam, że próby robię z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 06.09.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 no to woda za gęsta trzeba ją rozcieńczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekk1985 10.12.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Ja też zakupiłem ten nowy pistolet tylko po jakimś czasie przestało chodzić na zasadzie że tylko buczy co może być to powodem proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gate 12.12.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Przy zakupie sprężarki zwróć uwagę na wydajność bo często pistolety pociągną nawet 250L powietrza/min do niej dokupić musisz reduktor (jeżeli nie ma go w sprężarce) i odwadniacz powietrza, na średniej klasy pistolet będziesz musiał wydać sporo więcej.Na początek proponuję coś nie drogiego, bo malować "pistoletem" też trzeba umieć inaczej efekt opłakany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts