pmgruch 04.09.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam,stoimy przed koniecznością wyboru okien do domu i tu chcieliśmy się doradzić - jakie rozwiązanie wybrać:- okna na profilu Brugmann, okucia Wink Haus- okna na profilu Veka, okucia Roto- a może jeszcze coś innego? Może ktoś z Państwa użytkuje już któreś z wyżej wymienionych i może się podzielić doświadczeniem. I jeszcze jedno pytańko wśród okien mamy okna tarasowe i balkonowe dwuskrzydłowe o wymiarach 1500x2200 - czy konieczne w ich przypadku jest zastosowanie wzmocnień (poprzeczek)? (słupek ruchomy). Z góry dziękuje za wszelkie uwagi i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 05.09.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Zarówno Brugmann jak i Veka są to okna w tej samej klasie. Okucia zastosowane mają drugorzędne znaczenie, ponieważ wszystkie stosowane na rynku są mniej więcej tej samej jakości. Zakładam, że Brugmann będzie tańszy. Ze swojego doświadczenia polecam również SALAMANDER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 05.09.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 pmgruch - szkoda, że nie napisałeś nic na temat producent. Bo profil + okucia to nie wszystko. Ktoś to jeszcze musi złożyć. Jako sprzedawca i użytkownik okien polecam profil Veka + okucia Roto (producent Vetrex - u mnie kolor obustronny, użytkuję prawie 7 lat, zero problemów). Co do poprzeczek - konieczności stosowania nie ma, ale ich zastosowanie z pewnością wydłuży żywotność okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmgruch 05.09.2011 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Zarówno Brugmann jak i Veka są to okna w tej samej klasie. czy to oznacza, że jest to słaba klasa ?? (czy niepotrzebnie szukam podtekstu ) Zakładam, że Brugmann będzie tańszy. Różnica w cenie w zasadzie jest kosmetyczna. Na ofertę, z firmy która handluje SALAMANDREM jeszcze czekamy. A czy ktoś kupował może okna w sieci sklepów PAGEN (tym bardziej w tarnowskim oddziale) i może się pochwalić przebiegiem współpracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmgruch 05.09.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 pmgruch - szkoda, że nie napisałeś nic na temat producent. Bo profil + okucia to nie wszystko. Ktoś to jeszcze musi złożyć. jeżeli chodzi o Burgmanna + WINK HAUS to w gre wchodzi firma PAGEN lub MK OKNO natomiast VEKA + ROTO - firma VIDOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Poszukaj jeeszcze na schuco:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdastawna 27.09.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Znalazłam tanie okna pcv polskiej firmy drutex okna pcvCzy ktoś ma doświadczenie z tym producentem? Warto w to inwestować? Dodam, że na domek 150m2 z gazobetonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolekk 27.09.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Poszukaj jeeszcze na schuco:D a ten niezmiennie, nieugięcie ciągnie ludzi w stronę tego jezierskiego. heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.09.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 patrz a ja tu myślałem o oknach na profilach schuco ale z hekaplastu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolekk 29.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 patrz a ja tu myślałem o oknach na profilach schuco ale z hekaplastu:D Rozumiem, ze postanowiłes zrobic reklamę jareko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 29.09.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 jareco juz sie sam reklamuje wiec po co mu moja?OMG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 29.06.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 e tam, teraz to już lepiej kierowac się ceną, bo słabych nie ma na rynku. Jasne, ze drutex jest ok, większość okien jest porządna, wydaje mi sie tylko że nie ma co przepłacać za marketing. Dobroplast też bedzie długo działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 29.06.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Dobroplast też bedzie długo działał Chyba na nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 29.06.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 e tam, teraz to już lepiej kierowac się ceną, bo słabych nie ma na rynku. Jasne, ze drutex jest ok, większość okien jest porządna, wydaje mi sie tylko że nie ma co przepłacać za marketing. Dobroplast też bedzie długo działał Jak to powiedział nieodżałowany Stasiu Lem: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 29.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Myślę że to może być jeden z tych który ma 2zł od postu reklamowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 29.06.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Poszukaj jeeszcze na schuco:D Ja mogę zaoferować schuco lub rehau ale z Eurocoloru, będzie tańsze od Hekaplastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 29.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ja mogę zaoferować schuco lub rehau ale z Eurocoloru, będzie tańsze od Hekaplastu hmm trochę nie wczas poza tym ja też mogę zaoferować na schuco ale ze schmita i też będzie tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 29.06.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 nie wiem co to schmit ale widziałem tańsze okno na schuco z Oknostylu i takich to ja nie oferuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts