wibart 04.09.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Buduję dom z BK ale ściany wew. chcialbym zrobić z silki - lepsza kumulacja , stabilizacja temperatury. szerokosc sciany 24 cm wysokosc obu materiałów 20 cm.Czy to sie da połaczyć? Murarz twierdzi, że na łączeniu ściany zewnetrznej BK i wew silka bedą pojawiały sie rysy. Jak łączyć takie materiały? Czy strop lezacy na zew. sciananch z BK i wew z silki bedzie rownomiernie wywierał nacisk? Czy w związku z tym, że silka jest mocniejsza na BK nie pojawią sie pęknięcia?dzieki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.09.2011 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) jak łączyć ??? normalnie mają tą samą wysokość żadne problemy z przewiązaniem.... zresztą możesz wszystko zrobić z "silki" będzie jeszcze większa akumulacja, a pękać będzie na łączeniu jak nie przewiąże, tylko "na styk" ściany dostawi Edytowane 6 Września 2011 przez beton44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redon 06.09.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Czyli SYSTEM 20CM Ytong-Silka ja już tak mam pobudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 07.09.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Nie chce robic wszystskiego z silki, po grunt mam taki sobie i raczej wolę nie kusić losu. Czyli przejscie z BK w scianie zew, na silke w scianie wew. nie musi sie wiązać z pękaniem scian w tym miejscu pod naporem stropu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts