Brass 28.01.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Myślę, że skoro montaż z licem muru jest standardem, a montaż w ociepleniu to full wypas, to zalety montażu z częściowym wysunięciem w ocieplenie można ekstrapolować z cech dwóch wcześniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 28.01.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Myślę, że skoro montaż z licem muru jest standardem, a montaż w ociepleniu to full wypas, to zalety montażu z częściowym wysunięciem w ocieplenie można ekstrapolować z cech dwóch wcześniejszych. Na pewno nie będzie gorzej.. Niezależnie jednak który wariant wybierzesz najbardziej istotne będzie wykonanie węgarka z ocieplenia nachodzącego na rame okna i dobre uszczelnienie progu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 28.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Tylko czy taki sposób instalacji okna jest poprawny technicznie i nie powoduje problemów z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 28.01.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 jeśli jest okno odpowiednio podparte i posiada odpowednie klinowanie i mocowanie do ściany to nie może byc problemów z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 29.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Szukałem dzisiaj stoiska ZMS na Budmie i nie znalazłem........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Tylko czy taki sposób instalacji okna jest poprawny technicznie i nie powoduje problemów z gwarancją? To przeczytaj tę gwarancję i wymagania odnośnie montażu. Spotkałam gwarancje, które zabraniały montażu poza ścianą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 31.01.2013 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Szukałem dzisiaj stoiska ZMS na Budmie i nie znalazłem........... Do piatku w hali nr 5 st. 151A - goscinnie na stoisku Forum Branżowe w sąsiedztwie G-U i Elumatec. Wiele osób w ciagu dwóch dni bez problemu tu trafiło.. Na miejscu do piatku inż Kowalski. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 11.02.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 To przeczytaj tę gwarancję i wymagania odnośnie montażu. Spotkałam gwarancje, które zabraniały montażu poza ścianą! Jest to mozliwe chyba tylko w przypadku przegród specjalnych, np. przeciwwłamaniowych albo p-poż. Ale one mają własne "systemowe" wytyczne ich montażu, określone w specyfikacji technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 14.02.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Sądzę ,że warto poruszyć jeszcze jedną zaletę montaży warstwowych zwłaszcza tych z użyciem taśm, a mianowicie szczelność na przenikanie powietrza. Jeden z moich znajomych ma klijenta ,który po czterech latach od montażu stolarki ( montaż na samą pianę ) zrobił badania " kamerą termowizyjną " i ma teraz pretensje ( pewnie częściowo uzasadnione) ,że w pewnych punktach na obwodzie zamontowanego okna jest temperatura niższa o 2-3 stopnie.Najczęściej są to miejsca przy parapecie tam gdzie są klocki podporowe i gdzie zdażają się niedokładności pianowania. Gdyby były zastosowane taśmy to problem raczej by nie wystepował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollins 15.02.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 witam,mam od 2 lat założone okna,zamówiłem termowizję, spójrzcie proszę na zdjęciahttp://www.fotosik.pl/u/kollins/album/1395663sprzedawca i jednocześnie montujący twierdzi, że nie jest źle, że to normalne, dobre okna i żebym nie robił tragedii.a co Wy myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.02.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam witam, mam od 2 lat założone okna, zamówiłem termowizję, spójrzcie proszę na zdjęcia http://www.fotosik.pl/u/kollins/album/1395663 sprzedawca i jednocześnie montujący twierdzi, że nie jest źle, że to normalne, dobre okna i żebym nie robił tragedii. a co Wy myślicie? skoro zamówiłeś takie ładne fotki to chyba otrzymałeś do nich "opis" ?? warto by i to zobaczyć a nie tylko zdjęcia. Skoro sprzedawca/montażysta twierdzi, że nie jest źle to rozumiem, że został przeszkolony odpowiednie w kwestiach interpretacji fotek tego typu ? Na moje tak właśnie wygląda zapewne 90% wszystkich montowanych okienek - czyli wszystko w normie ale czy dobrze ? - to już inna kwestia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 15.02.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 witam, mam od 2 lat założone okna, zamówiłem termowizję, spójrzcie proszę na zdjęcia http://www.fotosik.pl/u/kollins/album/1395663 sprzedawca i jednocześnie montujący twierdzi, że nie jest źle, że to normalne, dobre okna i żebym nie robił tragedii. a co Wy myślicie? Jaka była temp. na zewnątrz, bez tego nie ma co oceniać. Wychłodzenie ramy na niektórych zdjęciach może być spowodowane albo nieszczelnością na skrzydle albo wadą montażu, dotyczy to zwłaszcza dołu przy parapecie. Łatwiej sprawdzić to pierwsze i jeśli się je wyeliminuje można ponownie zrobić termowizję i oceniać montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollins 15.02.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 zew -7wew +20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam zew -7 wew +20 czyli temp bardzo dobre jeżeli chodzi o badanie termowizyjne. Teraz wystarczy sobie przypomnieć jak został wykonany montaż - na moje średnio. Efektu już widać a co będzie dalej ? Nieszczelności ewentualne w oknie da się naprawić - montażu jeż raczej nie :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollins 15.02.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 własnie na te ewentualne błędy w montażu i dodatkowo nieszczelności w fiksach uczulił mnie też robiący mi badanie termowizyjne.( zdjęcie nr np. 3333 i 3337 to fiksy,a 3332 to część otwieralna, 3336 balkonowe podwójne,3352 małe łazienkowe) czy na termowizji w oknach kolor nie powinien być jednorodny, a w fiksach tym bardziej? martwi mnie to bo same okna miały być super i montaż zresztą też miał być fachowy,a jakie błędy w montażu mogą powodować taką jak u mnie sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.02.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam martwi mnie to bo same okna miały być super i montaż zresztą też miał być fachowy, a jakie błędy w montażu mogą powodować taką jak u mnie sytuację? to nie jest tak prosta kwestia. błędów można popełnić sporo, najogólniej mówiąc warstwa termoizolacji może mieć ubytki, może być zawilgocona, mogło nastąpić przemarzanie itp itd problemy z fixami to tak na moje kwestia szyby ale o tym niech może piszą bardziej zorientowani w temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollins 15.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 pięknie dziękuję w przyszłym tygodniu mam spotkanie ze sprzedawcą i montażystą, chciałbym się do niego przygotować, montaż był zlecony bardzo fachowej ekipie i nie było mnie przy nim, zakładałem, że po tym wyborze nie trzeba się tym stresować, a nawet jakbym był to jestem amatorem w tej dziedzinie, liczę na Wasze opinie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 16.02.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 -7 to niewiele, ja robiłem termowizję przy -20 a wtedy jest bezlitosna Nigdy nie będziesz miał jednolitej temp. na całym oknie, im niżej tym będzie chłodniejsze a dolna krawędź szyby zawsze najzimniejsza. Cała strefa przy parapecie ze względu na kiepski przepływ powietrza też będzie zimniejsza niż boki i góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 16.02.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 a jak długo dom stał bez elewacji zewnętrznej po zamontowaniu okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.02.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 pięknie dziękuję w przyszłym tygodniu mam spotkanie ze sprzedawcą i montażystą, chciałbym się do niego przygotować, montaż był zlecony bardzo fachowej ekipie i nie było mnie przy nim, zakładałem, że po tym wyborze nie trzeba się tym stresować, a nawet jakbym był to jestem amatorem w tej dziedzinie, liczę na Wasze opinie, kiedy był robiony ten montaż - pora roku i temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts