farek 05.09.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam. To mój pierwszy post na tym forum, więc na początek chciałbym się przywitać. Mam pytanie takie:W celu zamontowania stelaża WC w łazience zrobiłem wnękę w ścianie zewnętrznej. Budynek z lat 70-tych, mur 3-warstwowy (bloczki żużlowe, szczelina, cegła), nieocieplony. Wyjąłem wewnętrzną warstwę z cegły i tam zamontowałem stelaż. W tym miejscu ściana jest więc teraz cieńsza i pewnie będzie przemarzać. Ocieplenie budynku planuję na przyszły rok, ale póki co - czy mogę przestrzeń pod zabudową stelaża wypełnić pianką montażową? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 08.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Nad pianką montażową nie zapanujesz, zapaprze wszystko. Wyklej szczelnie wnękę styropianem 5cm, a rurki doprowadzające wodę otuliną. To powinno wystarczyć. Jako że to raczej jednorazowa sprawa, możesz użyć kleju do styropianu w formie pianki (chyba Atlas coś takiego robi) zamiast babrać się z klejem w proszku. Styropian możesz zostawić "goły" - nie ma promieniowania UV, nie zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.11.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 zasypać granulatem styropianowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 08.11.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 farek pisze, że za cegłą jest pustka... dużo mu tego granulatu wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.11.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 farek pisze, że za cegłą jest pustka... dużo mu tego granulatu wyjdzie jak nie chcesz żeby się przesypał do tej pustki to wsadź w nią paski styropianu i dopiero wtedy zasyp, można też nasypać w pustkę , będzie cieplej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts