antech 09.09.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Rysy fajne, jeszcze takich tęczowych nie miałem. Tam gdzie są te 3 to tam kończył zalewanie stropu? A tam gdzie jedna to zaczynał? Jeżeli nie to nie mam jednoznacznej odpowiedzi co i dlaczego, myslałem że tych rys jest wiecej, a tak to nie ma co sie martwić, buduj dalej i w przyszłym roku ciesz się nowiuskim domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 09.09.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Rys jest około 8 ja pokazałem akurat te co na suficie "przeciekają". Można powiedzieć, że nad każdym pomieszczeniem jest jakaś rysa. Generalnie te pozostałe w sumie są i mniejsze, i mają mniejszą szerokość rozwarcia. Najgorzej wyglądały te 3 obok siebie. A co do kolejności zalewania. Tam gdzie są 3 rysy to był gdzieś środek a tam gdzie jedna to powiedzmy lano beton pod koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 11.10.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam po dłuższej przerwie. Idzie zima nie wiem czy zdąże zrobić dach. Chodzi mi o te rysy. Jeśli śnieg zacznie topnieć a później przyjdzie mróz to chyba powstający lód w tych szczelinach może bardziej uszkodzić strop. Jak zabezpieczyć ten strop na zimę. wystarczy zalać mleczkiem cementowym szczeliny?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts