szponar 05.09.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 witam, zaplanowałem, że postawie łóżko pod oknami dachowymi w sypialni. Zalecenia mówią aby pod oknami dachowymi był kaloryfer, on jednak będzie grzał mi głowę. Ogrzewanie podłogowe też odpada w sypialni.Dodam że mam wentylację mechaniczną. Czy zamontowanie grzejnika w innym miejscu źle wpłynie na okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 05.09.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Okna dachowe to najzimniejsze miejsca w domu.Grzejniki pod nimi montuje się po to wymusić ruch powietrza, który utrudnia skraplanie się wody przy dużych mrozach. Popatrz na te grzejniki z drugiej strony. Wystarczy, że obrócisz się o 180oC a będziesz miał cieplutko w nogi. Poza tym takie okna możesz rozszczelnić (nieszkodzi, że masz WM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.09.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ja mam łóżko pod oknem dachowym i nie mam tam grzejnika. Nic się nie dzieje złego z oknem. Ja mam tylko czasami wrażenie, że mi po czole wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek6401 03.10.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 ja też mam grzejnik i okno nad głową , ale największy problem to jest wtedy jak pada deszcz , jest taki odgłos bicia wody po szybie że nie da się spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.10.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Moje łóżko stoi dokładnie pod oknem dachowym, z którym nic się nie dzieje. Kaloryfer mam pod drugim oknem. W gwiaździstą noc piękne widoki oglądam , a szum deszczu uspokaja mnie. Czasem w burzę z nawałnicą bywa mniej przyjemnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.10.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 A dlaczego podłogówka w sypilani odpada ? Naczytałeś się jakie to ciepło bije od podłogi która mo w porywach niecałe 20 stopni ??Ja mam podłogow i ścienne w sypialni, oprócz braku kaloryfera chwalę sobie wodok pięnego gwieździstego nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 04.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Mam okno dachowe nad łóżkiem, albo jak kto woli łóżko pod oknem dachowym i ... BARDZO SOBIE CHWALĘ. Nic się nie skrapla, zimnem nie wieje, a odgłos padającego deszczu nad głową - jak dla mnie - rewelacja. Przypomina mi wakacje pod namiotem. Poza tym widok na chmury, gwiazdy... Polecam tylko na lato takie siatkowe roletki zewnętrzne, które dość skutecznie chronią przed upałem i ostrym światłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts