Buschido 05.09.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Cześć,Na dniach mój hydraulik będzie zakładał u mnie kocioł wraz z zbiornikiem CWU 300 l. Problem tkwi w tym, że zamierzam palić tzw. metodą Last Rico tj od góry. W tym celu zakupiłem kocioł Rubin 23 KW z Żywca (mam do ogrzania 180 m2 pow użytkowej na którą składają się i grzejniki i podłogówka na RTL-ach) sterowany tylko miarkownikiem ciągu. Pompka będzie zainstalowana na powrocie. Chcę, aby w lecie kocioł ogrzewał zbiornik CWU 300 l a instalacja była odcięta i z tym nie ma problemów. Jedyny problem tkwi w sezonie grzejnym, ponieważ przy wygaszaniu kotła instalacja będzie "ciągła " ciepło ze zbiornika CWU skutecznie go wychładzając. Pomóżcie jak rozwiązać ten problem bez chodzenia wieczorem do kotłowni i zakręcania za każdym razem zaworu ciepłej wody idącego do zbiornika CWU. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts