Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poproszę o wycenę wykonania dachu

deskon

Recommended Posts

Mam dom z roku 1976 jest to dom z dachem betonowym płaskim pokrytym papą, dom jest o wymiarach 12X11 metrów, chciałbym zrzucić żużel który jest na stropie 10 przyczep( bez utylizacji ponieważ mam na niego miejsce),zdejmowanie starej papy podmurować o dwa pustaki do góry, oraz wykonać dach z blachodachówki, czterospadowy kopertowy, w trzech spadach w dachu okna natomiast w czwarym okno z drzwiami ponieważ chciałbym w dach wkomponować balkonik 3 metry na 1,5 metra dach chcę wykonać ze względu na jeszcze jedne piętro do zamieszkania, dla siostry dodam jeszcze że w domu mam klatkę osobno dobudowaną jako część domu i chciałbym oczywiście z klatki wykonać następne schody kręcone metalowe do góry. Czy mogą Państwo orientacyjnie powiedzieć ile metrów liczyć na taki dom blachodachówki i ile może mnie kosztować całość czyli robocizna, materiał licząc blachodachówkę w cenie 40zł za metr, rynny czyli całość+ - . Pozdrawiam Deskon

Właśnie projekt to jest koszt około 5000zł wiem że wtedy będę miał dokładną wycenę dlatego obecnie zależy mi na mniejwięcej kosztach + - wykonania takiego dachu bo jeżeli by to były kosmiczne kwoty to nawet narazie odpuszczę sobie ten projekt i wstrzymam się jeszcze z tą inwestycją dlatego chciałbym wiedzieć jakie kwoty brac pod uwagę z czym muszę się liczyć.

Gość elka51
Właśnie projekt to jest koszt około 5000zł wiem że wtedy będę miał dokładną wycenę dlatego obecnie zależy mi na mniejwięcej kosztach + - wykonania takiego dachu bo jeżeli by to były kosmiczne kwoty to nawet narazie odpuszczę sobie ten projekt i wstrzymam się jeszcze z tą inwestycją dlatego chciałbym wiedzieć jakie kwoty brac pod uwagę z czym muszę się liczyć.

W budownictwie istnieje prosta zasada.

Nie ma pieniędzy = nie ma budowy

Co do kwot tejże przebudowy domu (a nie samego dachu) to bez 100 tys zl na koncie nawet nie rozpoczynaj o tym myśleć.