deskon 06.09.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Mam dom z roku 1976 jest to dom z dachem betonowym płaskim pokrytym papą, dom jest o wymiarach 12X11 metrów, chciałbym zrzucić żużel który jest na stropie 10 przyczep( bez utylizacji ponieważ mam na niego miejsce),zdejmowanie starej papy podmurować o dwa pustaki do góry, oraz wykonać dach z blachodachówki, czterospadowy kopertowy, w trzech spadach w dachu okna natomiast w czwarym okno z drzwiami ponieważ chciałbym w dach wkomponować balkonik 3 metry na 1,5 metra dach chcę wykonać ze względu na jeszcze jedne piętro do zamieszkania, dla siostry dodam jeszcze że w domu mam klatkę osobno dobudowaną jako część domu i chciałbym oczywiście z klatki wykonać następne schody kręcone metalowe do góry. Czy mogą Państwo orientacyjnie powiedzieć ile metrów liczyć na taki dom blachodachówki i ile może mnie kosztować całość czyli robocizna, materiał licząc blachodachówkę w cenie 40zł za metr, rynny czyli całość+ - . Pozdrawiam Deskon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.09.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Musisz zacząć od projektu gdyż będzie on niezbędny jak i pozwolenie na budowę. Na podstawie projektu otrzymasz wiarygodną wycenę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deskon 07.09.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Właśnie projekt to jest koszt około 5000zł wiem że wtedy będę miał dokładną wycenę dlatego obecnie zależy mi na mniejwięcej kosztach + - wykonania takiego dachu bo jeżeli by to były kosmiczne kwoty to nawet narazie odpuszczę sobie ten projekt i wstrzymam się jeszcze z tą inwestycją dlatego chciałbym wiedzieć jakie kwoty brac pod uwagę z czym muszę się liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 08.09.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Właśnie projekt to jest koszt około 5000zł wiem że wtedy będę miał dokładną wycenę dlatego obecnie zależy mi na mniejwięcej kosztach + - wykonania takiego dachu bo jeżeli by to były kosmiczne kwoty to nawet narazie odpuszczę sobie ten projekt i wstrzymam się jeszcze z tą inwestycją dlatego chciałbym wiedzieć jakie kwoty brac pod uwagę z czym muszę się liczyć. W budownictwie istnieje prosta zasada. Nie ma pieniędzy = nie ma budowy Co do kwot tejże przebudowy domu (a nie samego dachu) to bez 100 tys zl na koncie nawet nie rozpoczynaj o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szero 10.09.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Poproszę o wycenę dachuprojekt Sopran 2 http://pprojekt.pl/projekt516-sopran_2,opis.htmlChodzi mi o samą dachówkę ceramiczną, brązową wraz z całym osprzętem (kompletne pokrycie) dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deskon 14.09.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ostatnio reklamowali nie wiem jak to się nazywa ale jest to rozwijane jak papa natomiast po rozwięciu wygląda jak dachówka. Mogą mi Państwo powiedzieć co to jest i jak to się spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.09.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Papa z naniesionym wzorem dachówki. Taka dachowa fototapeta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts