kuchar_moto 06.09.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam serdecznie. Im więcej czytam, tym bardziej glupieje. Mianowicie jestem na etapie adaptacji części strychu w bloku. Dach jest betonowy kryty papą. Na chwilę obecną papa jest nowa i nie przecieka. Niestety latem jest straszny ukrop, a zimą zimno i ponieważ chcę tam mieć pokój mieszkalny muszę jakos ten strop ocieplić. Od zewnątrz nie ma opcji, więc muszę od wewnątrz. Pytanie tylko jak? Jedna ekipa mówi żeby podwiesić sufit i upchac welny 10cm. Następnie na profile dac folie i przykrecić płyty GK. Druga ekipa mówi o przyklejeniu styropianu gr.5cm, a do niego poprzecznie drugą wartswe styropianu 5cm. Następnie zamocować stelaż, w luki wpsikać piankę poliretanową i finalnie przykrecić plyty GK. CoPaństwo mogliby mi w tej kwesti polecić. Co będzie rozsądniejsze? Z góry dziekuję za fachową pomoc. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts