Tobi_ 06.09.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Jestem w posiadaniu działki - chwilowo jest tam tylko budynek gospodarczy (właściwie jest to skład gratów i narzędzi). Być może w przyszłym roku chciałbym rozpocząć budowę domu. Chciałbym przyłączyć prąd, zacząłem wypełniać wniosek do Vattenfalla ale mam wątpliwości. W "typie obiektu" wybieram "inne" i wpisuję "budynek gospodarczy". Bo de facto nie ma tam ani placu budowy ani budynku mieszkalnego. Mam nadzieję, że to jest do zaakceptowania. Natomiast schody zaczynają się później: "Wnioskowana moc przyłączeniowa (kW)- od 0,00 do 5,7 kW- powyżej 5,7 kW" "Dokładna wartość wnioskowanej mocy przyłączeniowej (kW):" "Przewidywane roczne zużycie energii (kWh):" "Napięcie: - jednofazowe- trójfazowe (tzw. siła)" Najlepiej byłoby, gdyby dało wykonać się od razu przyłącze docelowe no i otrzymać taryfę "G". Jak to najlepiej wypełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 08.09.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Potrzebny Ci jest sprawny elektryk i masz taryfę G.Pytania o moc można uprościć - potrzebujesz siłę czy zwykłe gniazdko 230V?Moja podpowiedź - planujesz budowę więc potrzebujesz siłę choć o tym jeszcze nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 09.09.2011 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dzięki za odpowiedź. Do czego mi ten sprawny elektryk potrzebny - możesz jaśniej? Budowę planuję ale betoniarek to to raczej nie musi obsłużyć bo zdecyduję się najprawdopodobniej na szkielet drewniany. Na co dzień oczywiście wystarcza mi gniazdko 230V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 16.09.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Obecnie przyłącza wykonywane są jako 3-fazowe.Możesz wykorzystywać jedno gniazdko 230, zużyta moc jest liczona poprawnie.Siła to nie tylko betoniarka, zaczniesz się budować to poznasz inne narzędzia. Potrzebny Ci jest sprawny elektryk i masz taryfę G - to nie wymaga większego komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts