Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak uszczelnić rure z zewnątrz - zalana piwnica

kkriss

Recommended Posts

Mam trudne pytanie.

W podpiwniczeniu mam chydrofor do którego dochodzi rura z zewnątrz (ujęcie wody) jest to zrobione tak, że ta rura (jest w ziemi) wchodzi dość nisko przez ścianę, w tym podpiwniczeniu.

Ze względu, że wody gruntowe dość mocno się podniosły teraz, dookoła tej rury, woda wlewa mi się do tego podpiwniczenia. Jak to cholerstwo można uszczenić?

Pewnie muszę poczekać aż wody gruntowe opadną?

Czym uszczelnić?

Mam nadzieje, że jakoś zrozumiale to napisałem

Pozdrawiam

Mam trudne pytanie.

W podpiwniczeniu mam chydrofor do którego dochodzi rura z zewnątrz (ujęcie wody) jest to zrobione tak, że ta rura (jest w ziemi) wchodzi dość nisko przez ścianę, w tym podpiwniczeniu.

Ze względu, że wody gruntowe dość mocno się podniosły teraz, dookoła tej rury, woda wlewa mi się do tego podpiwniczenia. Jak to cholerstwo można uszczenić?

Pewnie muszę poczekać aż wody gruntowe opadną?

Czym uszczelnić?

Mam nadzieje, że jakoś zrozumiale to napisałem

Pozdrawiam

są różne sposoby na uszczelnienie takiego doprowadzenia najlepiej użyć gotowego przelotu i zalać w betonie, ale w obecnej sytuacji spróbował bym uszczelniacza do betonu kiedyś to nazywali "szklaną wodą" a drugi sposób jaki przychodzi ni do głowy to uszczelniacz do centralnego ogrzewania dostępny w Castoramie symbol mogę mylić D40, odkopał bym od zewnątrz i wlał to do wody gruntowej jak najbliżej rury,

Ok, ale ta szklana woda to chyba jak będzie sucho dookoła rury . Zastosować to od wewnątrz, czy z dwóch stron?

A to D40 to użyć teraz?

W sumie to ładnie, czeka mnie niecałe 1,5 metra kopania łopatą przy fundamencie :-)

Dzięki za odpowiedź.

i ta szklana woda i d40 rozpuszcza się w wodzie więc używał bym tego od zewnątrz