pawel-driver 06.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam wszystkich jestem na etapie wyboru pokrycia dachowego i mam kilka dylematów, pierwszy z nich to kryć blachą trapezową czy blachodachówką? druga sprawa z jakiej firmy blacha mam kilka typów i musze coś w końcu wybrać . Osobiście bardzo cenie to forum wiele razy korzystałem z pomocnych artykułów i wypowiedzi kolegów i tym razem licze na waszą pomoc, w gre wchodzą następujące firmy: TRANSBLACH, KROLL, BRATEX, BLACHDOM. Bardzo proszę o wszelkie opinie na temat tych firm lub proszę o polecenie innej, nadmienię że szukam blachy z nie z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-driver 02.10.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 nikt nie odpowie na moje pytanie? proszę was o opinie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.10.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Tak prawdę mówiąc ,średnia półka to "wsio ryba". Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 02.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 tera koncerny się połączyły, nie ma za dużego wyboru. Blachy dachowe to Arcelor, Ruukki , Planja. Reszta to jakaś egzotyka dla odważnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Jak masz ograniczoną kasę to połóż cokolwiek. Z całą pewnością kilkanaście lat wytrzyma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Spadaj Lesiu spadaj i głupot nie gadaj (nie pisz). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAZON1703 19.02.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Firma Bratex - radzę trzymać się jak najdalej! Kupiłem u nich blachę, a dokładnie panel na rąbek stojący. Nie polecam firmy z kilku powodów: - po pierwsze - efekt na dachu bardzo mizerny (straszne pofalowania, blacha wygląda fatalnie, w dodatku kilku dekarzy zgodnie stwierdziło, że to wina kiepskiej jakości wykonania profili), - po drugie - cena nie adekwatna do jakości towaru - blacha jest droga, a jej jakość pozostawia wiele do życzenia - po trzecie sposób rozpatrywania reklamacji przez firmę Bratex to totalna porażka - klientów maja głęboko w ... Na rozpatrzenie reklamacji czekałem prawie dwa miesiące. Zanim zdecydujesz się na zakup blachy z tej firmy, zastanów się klika razy czy na pewno chcesz mieć z nimi cokolwiek wspólnego. Jeśli z zakupionym towarem będzie coś nie tak, nie masz co marzyć o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji. Oni z zasady uznają, że to wina klienta! Żałuję że kupiłem u nich blachę, bo na pewno mam przez to więcej siwych włosów na głowie i kiepski dach!!! Witam wszystkich jestem na etapie wyboru pokrycia dachowego i mam kilka dylematów, pierwszy z nich to kryć blachą trapezową czy blachodachówką? druga sprawa z jakiej firmy blacha mam kilka typów i musze coś w końcu wybrać . Osobiście bardzo cenie to forum wiele razy korzystałem z pomocnych artykułów i wypowiedzi kolegów i tym razem licze na waszą pomoc, w gre wchodzą następujące firmy: TRANSBLACH, KROLL, BRATEX, BLACHDOM. Bardzo proszę o wszelkie opinie na temat tych firm lub proszę o polecenie innej, nadmienię że szukam blachy z nie z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 15.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Firma Bratex - radzę trzymać się jak najdalej! Kupiłem u nich blachę, a dokładnie panel na rąbek stojący. Nie polecam firmy z kilku powodów: - po pierwsze - efekt na dachu bardzo mizerny (straszne pofalowania, blacha wygląda fatalnie, w dodatku kilku dekarzy zgodnie stwierdziło, że to wina kiepskiej jakości wykonania profili), - po drugie - cena nie adekwatna do jakości towaru - blacha jest droga, a jej jakość pozostawia wiele do życzenia - po trzecie sposób rozpatrywania reklamacji przez firmę Bratex to totalna porażka - klientów maja głęboko w ... Na rozpatrzenie reklamacji czekałem prawie dwa miesiące. Zanim zdecydujesz się na zakup blachy z tej firmy, zastanów się klika razy czy na pewno chcesz mieć z nimi cokolwiek wspólnego. Jeśli z zakupionym towarem będzie coś nie tak, nie masz co marzyć o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji. Oni z zasady uznają, że to wina klienta! Żałuję że kupiłem u nich blachę, bo na pewno mam przez to więcej siwych włosów na głowie i kiepski dach!!! Niestety ale potwierdzam to co napisał YAZON, mam blachodachówkę na dachu z firmy TRANSBLACH zakupioną w bratexie z 10 letnią gwarancją. Po 6 latach blacha zaczyna korodować, po złożeniu pisemnej reklamacji producent JAN GAIK właściciel firmy TRANSBLACH z Tymbarku nie uznaje gwarancji uparcie twierdząc iż okres gwarancji upłynął po 2 latach. Na obecną chwilę adwokat przygotowuje pozew sądowy gdyż wszelkie formy ugodowe zostały olane przez pana Gaika. Przestrzegam wszystkich przed firmą TRANSBLACH i panem JANEM GAIKIEM, omijajcie ich blachy z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachotrapezklobuck 17.02.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Zacznę od początku - trapez, czy blachodachówkę. Wszystko ma swoje plusy i minusy: Trapez - sztywniejszy i lepszy w późniejszej eksploatacji - zrzucanie śniegu, późniejsze malowanie. Blachodachówka - ładniejsza, osłabiona przez poprzeczne przetłoczenie. Jeżeli dachu nie widać to wybrałbym blachę trapezową. Proszę zapoznać się również z ofertą Blacotrapezu - niskie, zimowe ceny.http://www.dach-abc.blogspot.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pbogdanski 03.07.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Witam, szukam karty gwarancyjnej lub ulotki z informacją ile było gwarancji dla blachodachówki KROLL "SYRIUS" czy ktoś pomoże???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts