aupio 06.09.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witajcie! Wyobraźcie sobie, że uparłem się na ogrzewanie podłogowe w starym domu po dziadku.. ale jest PROBLEM albo ładniej zagadnienie Pomiędzy piwnicą a łazienką 'strop Kleina' jeśli dobrze to nazywam, mianowicie w stropie miedzy ścianami są 'szyny-teowniki' a pomiędzy nimi wymurowane cegły. Sprawa rozbija się o to, ze jakbym na tym stropie dał energooszczedną grubość izolacji a potem na nią bezstresową wylewkę z przewodami wodnymi to do łazienki musiałbym wymurować 2 stopnie.. :/ Jestem skłonny pogodzić się z podwyższonymi stratami ciepła ale do łazienki chciałbym mieć tylko jeden mały schodek! PODPOWIEDZCIE jeśli macie wiedzę-doświadczenie 1. a.) jaką MINIMALNĄ grubość wylewki można zastosować by zatopić rurki np. 16'..?? . b.) jaki produkt najlepiej zastosować do wykonania cienkiej wylewki...?? - rozumiem, ze można użyć jakichś 'plastyfikatotów', . jakiegoś zbrojenia w dolnej strefie wylewki (tuż pod rurkami) Jako izolację na strop z cegieł wymyśliłem płytę poliuretanową BAUDERPIR B o WLS 025 W/(m•k) laminowaną warstwą aluminium (odbijanie promieniowania). Pod stropem też planuję dać troszku styro. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts