bettka 06.09.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam, mam pytanie do forumowych fachowców odnośnie takiej obróbki komina jak na załączonym zdjęciu. Wizualnie nie najlepiej, każdy widzi, bo dachówki odstają lekko, ale nasz dekarz twierdzi, żeby raczej tak zostawić, bo jest tam rynienka do odprowadzania wody (i drobnych śmieci lądujących na dachu). Tak to mi przynajmniej tłumaczył. Poprawki będą konieczne tak czy tak, tylko nie wiem co z tymi dachówkami przy kominach i ścianach lukarn zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.09.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Nie byłoby takiego zjawiska gdyby zastosowano obróbkę na nokach. Natomiast do przedstawionej na zdjęciu obróbki nie można się przyczepić. Została wykonana tak jak obróbka okna połaciowego. Aby uniknąć zjawiska unoszenia lub piania dachówek przy zastosowaniu takich obróbek (okna, kominy, ściany boczne) powinny być one zagłębione w łacie 5~10 mm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 14.09.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ważne żeby nie przeciekała, a co do walorów estetycznych - moim zdaniem nie wygląda tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts