Jarek EM08 07.09.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Czy oprócz Renoventa są jeszcze inne godne polecenia reku z constant flow? Edytowane 7 Września 2011 przez Jarek EM08 Dodane wytłuszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 07.09.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 A przeczytałeś dokładnie moje pytanie, czy tak sobie tylko chlapnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 07.09.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No dobra. To skoro nic nie chlapnąłeś, to gdzie znajdę informacje na temat constant flow w tym Jan-Gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 08.09.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Prostaś - czytam Twoją dolną sygnaturkę - czy Ty już zakupiłeś to wszystko co masz wypisane, czy to tylko plany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 08.09.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Najlepiej u producenta. Nie bardzo wiem po kiego grzyba Ci ta stała wydajność wentylatorów. Filtry, jak się zabrudzą należy, zmienić/wyczyścić dla własnego dobra. A nie przepychać przez nie stała ilość powietrza. Wentylatory prądu stałego EBM Papst stosowane przez Jan-Gaz są baaardzo oszczędne, ciche i wydajne. No np. właśnie dlatego, że filtrów nie zmienia się co tydzień, ani nawet co miesiąc... Ale skoro ma być CF to nic prostszego niż zadzwonić do Jan-Gaz (lub Jack-Went - kilkanaście kilometrów od Ciebie, gdyby Waszmość chciał od "chlapiącego" numer telefonu, to mogę przesłać) i zapytać o możliwość zainstalowania innych wentylatorów. Koniec końców Jan-Gaz to nie fabryka, ale rodzaj profesjonalnej manufaktury. Można się (przynajmniej jakiś czas temu) dogadać. E... czyli jednak chlapiesz... A co do Brinka. Fajny reku ani gorszy ani lepszy od Jan-Gaz (w standardzie ma na pewno uboższy sterownik). Tyle tylko, że ma lepszy marketing wg, którego jego sprawność sięga 95 % ????!!!! Super-duper-haj-tek sterownik jest mi niepotrzebny, a do podawanej przez producentów sprawności nie przykładam zbyt wielkiej wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 08.09.2011 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Dla potomności uzupełniam ten wątek wpisem kerado28 z innego wątku: Stiebel LWZ270 Plus - odpowiednik Renovent HR400. Z plusów jakie posiada ten rekuperator to: - serwis po uruchomieniu rekuperatora przejmuje producent !!! - zamiast filtrów na ramce - w zestawie są kasety filtrujące. Reszta identyczna jak w modelach HR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts