newyork 07.09.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Jutro wierce dużo dziur...niestety to starsze budownictwo i lubi posypać się tynk na tyle,że z dziury wierconej wiertłem 6 zrobi sie 9...Kiedyś w akcie desperacji przed włożeniem kołka nawaliłem wokoło Poxiliny.Trzyma i jest ok ale za dużo z tym roboty.Co do wytrzymałości takiego rozwiązania to jest ok bo dalej ,za tynkiem jest cegła ,a w nią wpuszczony kołek ale zalezy mi właśnie na stabilności,żeby te 1-2cm kołek nie był w powietrzu.. Jest "Kotwa chemiczna" ale jej minus to cena (u mnie 50zł) ...i ma też inny minus - że szybko zasycha w podajniku/końcówce...dużo z tym roboty. I tu moje pytanie - czy jest w sprzedaży coś w miare taniego około 25zł,coś jak zaprawa w tubie która szybko wyschnie ? Edytowane 7 Września 2011 przez newyork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.09.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 albo zamiast kombinować gips szpachlowy (tylko nie gładź ,bo za "miętka")... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 09.09.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a co polecacie do zastosowań na zewnątrz? bo gips budowlany chyba nie za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.09.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Może jakiś klej szybkowiążący , typu Atlas do płytek ? Workiem 25 kg oblecisz tyle dziurek ... Kleje elastycznemożna dawkować woreczkiem jak do kremu na torcie.Znacznie to ułatwia napełnianie otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts