volcom 07.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Przedsawiam zdjecia domu drewnianego w budowie, etap wiezby dachowej zakonczony ,,sukcesem,, Prosze o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 07.09.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.09.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 ja jestem w szoku, wygląda jak szałas wykonany bez....rysunków technicznych/projektu. My mamy dom szkieletowy ale wszystko pasowało niemal co do milimetra. Co za firma stawia takie cuś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.09.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 "panie... tak sie tera robi...", normalnie miszczostwo światapewnie pierwsza i ostatnia robota tej ekipy, jak można po czymś takim inwestorowi w oczy spojrzeć...i jeszcze wyciągnąć łapy po kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 08.09.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Reklamacja zlozona, zobaczymy co dalej.A takie cus stawia firma ze Slaska z dlugoletnim doswiadczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 08.09.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Masakra jakaś , współczuję że trafiliście na takich partaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Volcom, czy ta firma to IBUD ? Możesz odpowiedzieć na priv, my z nimi budowaliśmy. Zadowoleni nie jesteśmy w 100% ze współpracy, ale takiej fuszery nie było. Aż przykro patrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 08.09.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Jutro laskawie przyjada z firmy na budowe dokonac ogledzin moich tam wymyslow. Najlepsze jest to , ze pomylili sie w wysokosci scian w czesci dobudowki i koszowa jest wyzsza o 20 cm. Jutro fotki arcydzila. Panowie eksperci zbagatelizowali problem i starali sie mnie przekonac, ze to nic takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 08.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 podaj namiary na firmę, żeby inni ludzie nie wtopili tak jak ty, przed takimi firmami musimy się ostrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 08.09.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Widze 1igor1, ze jestesmy sasiadami. Zapraszam na ogledziny domu do Laki kolo Pszczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 08.09.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 wygląda jakby to robiły pijaczko spod sklepuporażkaod razu bym pogonił tą firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 08.09.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Chyba zaloze na stronce dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 09.09.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dodatkowe zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.09.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Volcom, czy oni Ci przywozili gotowe deski powycinane czy docinali wszystko na miejscu ? Wygląda strasznie, zmień lepiej ekipę budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 10.09.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Jutro laskawie przyjada z firmy na budowe dokonac ogledzin moich tam wymyslow. Najlepsze jest to , ze pomylili sie w wysokosci scian w czesci dobudowki i koszowa jest wyzsza o 20 cm. Jutro fotki arcydzila. Panowie eksperci zbagatelizowali problem i starali sie mnie przekonac, ze to nic takiego. był ktoś z tej firmy na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.09.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 volcom czemu nie podajesz nazwy firmy? Po co w takim razie ten wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 11.09.2011 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Firma Stollux z Istebnej zobowiazala sie do naprawy popelnionych bledow. Ekipa wykonawcza zostanie zmieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stollux 12.09.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam. Pragnę przedstawić do wglądu pismo, jakie wystosowaliśmy do Stowarzyszenia. Bierzemy pełna odpowiedzialność za zaistniałą sytuację i sprawę doprowadzimy do końca ku zadowoleniu Inwestora. Poniżej treść listu. Rezygnacja z członkostwa w Stowarzyszeniu W nawiązaniu do pisma z dnia 09 września 2011 r. zawierającego informację o podjęciu uchwały ( brak uchwały w załączniku pisma) zawieszającej firmę w prawach członków, pragnę złożyć stosowne wyjaśnienia. Budowa, której inwestor zamieścił zdjęcia na forum jest budową realizowaną przez Stollux w podwykonawstwie firmy ze Śląska, której dane ujawnimy w sytuacji, gdy zajdzie taka potrze-ba. Nie oznacza to, że Stollux uchyla się od odpowiedzialności za ta budowę – Stollux podpisał umowę i Stollux za nią odpowiada. Firma, z która podpisaliśmy umowę, zapewniała nas o swoim profesjonalizmie i doświadczeniu, chciała nawiązać długofalową współpracę z nami w tym zakresie i zobowiązywała się dochować standardów, jakie ma firma Stollux. Niestety, okazało się, że zostaliśmy wprowadzeni w błąd co do możności sprostania przez podwykonawcę standardów budownictwa i firmy Stollux. Należy zwrócić uwagę, że kwestia dotyczy więźby, pozostała część budowy nie budzi zastrzeżeń Inwestora. O dobrych relacjach Inwestora z firmą Stollux świadczyć może fakt, ze to jest druga inwestycja, którą prowadzi firma z tym Inwestorem – pierwsza, we Francji, została wykonana zgodnie ze sztuką budowlaną i standardami firmy Stollux. Dlatego też Inwestor podpisał koleją umowę. Nie da się uniknąć potknięć w sytuacji, kiedy firma buduje dużo i w szerokim asortymencie, począwszy od ma-łych domów w systemie szkieletowym, poprzez domy z bala o różnych przekrojach a skończywszy na obiektach o kilkutysięcznej powierzchni. Dotyczy to zarówno budów krajowych i zagranicznych. Nie mniej jednak zawsze staramy się realizować obiekty zgodnie ze sztuką i układać poprawne relacje z Inwestorami. Niestety, czasem może przytrafić się taka sytuacja, jaka ma miejsce obecnie. Wiele razy media podawały o wycofaniu jakiejś partii np. samochodów z uwagi na wadliwy podzespół, który dostarczył jakiś podwykonawca i odpowiedzialność spadała na producenta, nie na podwykonawcę. Jest to specyfika dużych firm, gdzie nie sposób jest na przestrzeni kilkunastu lat uniknąć takiej sytuacji. Firma Stollux jest dużą firmą i swoją pozycję na rynku budowała przez kilkanaście lat, bez niczyjej pomocy, tylko w opar-ciu o wysokie standardy budowania domów i dbając o pełne zadowolenie Inwestorów. Jednostkowe przypadki, zawinione przez podwykonawcę, nie zmienią naszej polityki i nadal będziemy budować domy oraz duże obiekty trzymając się tych standardów. Dowodem na to jest fakt, że podjęliśmy natychmiastowe działania zaraz po otrzymaniu informacji o zaistniałej sytuacji. Doszło do oględzin miejsca budowy przez Zarząd, podjęto decyzje co do sposobu rozwiązania problemu, uzgodniono rekompensatę, złożono również przeprosiny za zaistniałą sytuację. Zatem chcemy zrobić wszystko aby Inwestor był w pełni usatysfakcjonowany. Dlaczego tak późno zareagowaliśmy? Do dnia upublicznienia zdjęć, Zarząd nie miał świadomości zaistniałej sytuacji z uwagi na przedstawienie przez podwykonawcę protokołu odbioru prac, podpisanego przez Inwestora bez zastrzeżeń!W w/w pismo powołuje się na § 13 pkt 2 Statutu:„ Członek zwyczajny zobowiązany jest do:1/ promowania idei i celów Stowarzyszenia,2/ aktywnego uczestnictwa w pracach Stowarzyszenia,3/ przestrzegania statutu, regulaminów i uchwał władz Stowarzyszenia,4/ przestrzegania standardów etycznych określonych przez Stowarzyszenie,5/ regularnego płacenia składek i innych zadeklarowanych świadczeń na rzeczStowarzyszenia”, jako podstawy zawieszenia firmy Stollux w prawach członka. Pozwalam się nie zgodzić z podaną podstawą. Otóż, na forum, Inwestor nie podnosił kwestii żadnej z wymienionych powyżej przesłanek, która mogłaby być podstawą do zawieszenia, tym bardziej do wykluczenia z szeregów Stowarzyszenia. Wszelkie działania powinny opierać się na faktach a nie na podejrzeniach. Na tej podstawie można zawiesić lub wykluczyć każdego członka Stowarzyszenia. Próżno też doszukać się w Statucie podstaw do zawieszenia - nie ma takich zapisów w statucie. Są zapisy określające okoliczności, które powodują ustanie członkostwa (§ 15), a nie ma żadnego dotyczącego zawieszenia członka w swoich prawach. Proszę o doprecyzowanie podstawy zawieszenia.Mając jednak na uwadze dobro Stowarzyszenia oraz standardy etyczne firmy Stollux , zostały podjęte stosowne kroki, zanim otrzymaliśmy pismo. Otóż już w piątek, w godzinach dopołudniowych, usunęliśmy logo Stowarzyszenia z naszej strony internetowej i niniejszym składamy rezygnację, zgodnie z zapisem § 15 pkt 1 Statutu, z członkostwa w Stowarzyszeniu.Dziękując za dotychczasową współpracę, życzymy członkom Stowarzyszenia Wszystkiego Dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 01.02.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Naiwnoscia z mojej strony byla nadzieja na ugodowe uregulowanie problemu- minely cztery miesiace od pierwszego wpisu na forum i zapewnien firmy Stollux z Istebnej. Koszmar wspolpracy z forma Stollux ciagnie sie juz kilka miesiecy, a firma zachowala sie poprawnie wylacznie na forum, honorowo wycofujac sie ze Stowarzyszenia Dom Drewniany i obiecujac naprawe wszystkich bledow. Rzeczywistosc okazala sie zupelnie odmienna. Budowa miala trwac 10 tygodni, rozpoczela sie sierpniem 2011 i trwa do dzisiaj. Przez caly okres przedluzajacych sie prac Firma nie chciala pisemnie okreslic terminu zakonczenia prac. Podczas budowy ekipy (w sumie cztery) byly ciagle odsylane z placu budowy na inne budowy, prace byly wstrzymane kilkukrotnie bez mojej zgody i pomimo wyrazanego sprzeciwu. Przekazywano nieprawdziwe informacje, codziennie zapewniajac mnie, ze nastepnego dnia ekipa rozpocznie przerwane prace. Wszystkie planawane przeze mnie trminy dodatkowych prac -instalacje elektryczne, hydraulika, musialy zostac kilkukrotnie zmieniane, powod ciagle ten sam - opiszalosc w pracach wykonywanych przez Stollux lub ich przerwanie. Czesc bledow zilustrowanych zdjeciami nie zostala naprawiona pomimo wizyty na budowie wlasciciela firmy i jego zapewnien, ze dolozy wszystkich staran..., zebym sie nie martwila..., ze wszystko zostanie poprawione... Firma Stollux dziala na zasadzie zastraszania i szantazu - grozono mi wstrzymaniem prac budowlanych, kiedy chcialam zaktualizowac moja wypowiedz na forum, a takze gdy odmowilam podpisania dodatkowego, nie zawartego w kontrakcie, odbioru prac (firma bez mojej zgody i wiedzy podpisala z podwykonawca numer cztery kontrakt, ktory zobowiazuje mnie - jako inwestora - do odbioru kazdego mini - etapu wykonanych prac. Kiedy odmowilam, dostalam maila o wstrzymaniu prac przez firme Stollux). Na dzien dzisiejszy- taras nie zostal dokonczony, podobnie podbitka, elewacja jest do powtornego malowania, tynki sa pozacierane i krzywe, poprzez elewacje i boazerie dostaja sie podmuchy wiatru, rynny sa uszkodzone. I jest to jedynie czesc dlugiej listy. Dlugo czekalam na instalacje schodow i balustrady- zamontowano je zaledwie 2 tygodnie temu-informowano mnie, ze bez ostatniej platnosci firma Stollux nie wroci na budowe , a schody (zapisane w kontrakcie) nie zostana dostarczone. Moje maile pozostaja bez odpowiedzi, telefony najczesciej nie sa odbierane, obietnice -nierealizowane. Pierwsza ekipa, ktorej efekty pracy zostaly zachowane na zamieszczonych na forum zdjeciach, nie zostala zwolniona, a jedynie odeslana na inna budowe do Lodzi. Pokazuje to wielka troske nad jakoscia i starannoscia wykonywanej pracy. Zdjeciaz z budowy zamieszcze wkrotce. Wspolpraca z firma Stollux zakonczy sie zapewne na drodze sadowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 02.02.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 współczuję, moja firma nie była idealna, ale to co u ciebie ... takiej firmy wogóle na rynko nie powinno być. po mojej budowie nauczyłem się jednego - następna umowa z wykonwacą będzie sporzadzona przez ekperta, z konkretnymi datami, karami za przekroczenie terminu, i kary za złą jakość wykonania domu. Szkoda że polak mądry po szkodzie. Zaufaliśmy i to był nasz błąd .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts