Mirosław W. 13.09.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Po kilku dniach namysłu postanowiłem mojego obecnego hydraulika zaangażować tylko do ułożenia podłogówki i kilku innych prac bez wykańczania kotłowni. Sam poszukałem materiału i na samej rurze PEX (Wavin) zaoszczędziłem w sumie 1500 zł! Kotłownie zrobi mi firma z polecenia, która przy okazji realizowała sporo budów w mojej okolicy. Koszt całej kotłowni z piecem, bojlerem (120 l.), mieszaczem do podłogówki, pompami i innymi niezbędnymi rzeczami - 13500 zł do zapłaty.Na oko na materiale zaoszczędziłem 2500 zł, na robociźnie drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 13.09.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Fajnie ale radze Ci do całego układu ogrzewania wziąć jedną firmę bo później możesz mieć kłopot z serwisem bo jeden bedzie zganiał na drugiego itd. Jeśli robili wcześniej instalacje to zrób fotki ich instalacji (kotłowni) i wrzuć na forum ocenimy jak to wyglada i czy robią tak jak to powinno być bo niestety nie zawsze tak jest. I niestety nie zawsze Tanio/Drogo oznacza dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław W. 13.09.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Wiem, że tak byłoby najlepiej. Bardzo chciałem tego uniknąć, ale niestety całą hydraulikę w moim domu będą realizowały trzy ekipy. Pierwszą ekipę wygoniłem po tym jak zobaczyłem jak bardzo są niekompetentni i niechlujni. Ekipa, która będzie robiła mi kotłownię robi też podłogówki, ale mają dosyć odległe terminy stąd konieczność zaangażowania kogoś trzeciego. Postaram się zrobić w tygodniu zdjęcie istniejącej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.09.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Na ulotce mam Torus........w/w wymienione piece nie są z allegro, choć pewnie i tam są, mam namiary zebrane na specjalnej giełdzie, która u nas w Łodzi jest co niedziela. Mozna tam spotkać producentów lub przedstawicieli firm produkujących piece i nie tylko. Te inne - pleszewskie - są u nas bardzo popularne, niedrogie i sprawdzają sie w wielu domach. Także i one są brane przez nas pod uwagę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.09.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 niech kolega meg60 nie czyta o piecach.... ale poczyta o NAPRAWDĘ dobrych kotłach.... np ze sterowniem przez internet, porzadnymi sterownikami , idt wejdz sobie np na strone bruli.pl zobacz jak wyglada sterownie w PORZĄDNYCH kotłach... mozesz poczytac o kotle ogniwo z ekoalem, kotle sztoker z pumą... nie musisz kupować kotła który usiłują ci wciskać instalatorzy.. meg60 to koleżanka i dlatego mało kompetentna w sprawie ogrzewania ..... Bobku_ Budowniczy zdaję sobie sprawę, że są fantastyczne piece grzewcze, takie na miarę XXI wieku, ale jak ma sie dziurę budżetową, to szuka się czegoś co jest dobre, ale w miarę tanie. I wiem, ze nie wszystko, co tanie, jest do kitu. Mam nadzieję, że jednak znajdę coś na moją kieszeń i jednocześnie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 13.09.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 kocioł owszem ma znaczenie ale to wychodzi zwykle dopiero po kilku latach zwykle jak się tylko gwarancja kończy zaczynają się problemy z kotłem i nie chce tu nikogo straszyć ale lepiej zainwestować i kocioł kupić porządny niż jakiś giełdowy. A kotły o których pisał bobek wcale nie mają jakiejs zabójczej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 14.09.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 niech kolega meg60 nie czyta o piecach.... ale poczyta o NAPRAWDĘ dobrych kotłach.... np ze sterowniem przez internet, porzadnymi sterownikami , idt wejdz sobie np na strone bruli.pl zobacz jak wyglada sterownie w PORZĄDNYCH kotłach... mozesz poczytac o kotle ogniwo z ekoalem, kotle sztoker z pumą... nie musisz kupować kotła który usiłują ci wciskać instalatorzy.. Wystarczy kupić ten który wciska Bobek. Właściwie nie jest ważne jaki byleby wysłał przez internet informację ,że się popsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 14.09.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Panowie spokojnie!!!! Nie chodziło mi o starcia pomiędzy osobami, które mogą doradzić w sprawie pieca, ale o propozycje, informacje i doświadczenia użytkowników w/w kotłów. Ja i tak kupię taki jaki, według mnie, będzie dla mnie najlepszy. Nie chciałabym abyście na forum przepychali się, który wie więcej i najlepiej.......Każdy z was ma na pewno dużo wiedzy i niech tak zostanie! Pozdrawiam meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 14.09.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 NIe, kolego wciska-a poleca sprawdzone wyroby które widział na oczy, miał okazje zapoznać sie z nimi i ich pracą, wciskasz kolego to TY- swoje PC ew kotły które sprzedajesz ..zajmujesz sie tym zarobkowo wiec wciskasz ludziom ciemnotę i sprzet na którym najwiecej zarobisz... ja jestem tylko zwykłym użytkownikiem wiec nic nikomu nie wciskam Ciekawe jak zdobyłeś doświadczenie większe od ludzi któży z tego żyją od 20 lat. Nie każdy jest naciągaczem ,ale może ty masz takie doświadczenia ja nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław W. 15.10.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Minęło parę tygodni i... mam gotową kotłownię. Przede mną rozliczenie z wykonanej pracy tak więc mam czas by pomyśleć czy wszystko jest zrobione w porządku i ew. zgłosić pewne uwagi. Dom: podłogówka i grzejniki na dole. Na górze jest tylko jeden rozdzielacz i wyprowadzenie pod przyszłe grzejniki. Mam nadzieję, że zdjęcia są czytelne. http://www.pl.image-share.com/upload/71/4m.jpghttp://www.pl.image-share.com/upload/71/5m.jpg Według mnie jest to wykonane sensownie. Serdeczna prośba o ocenę instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 15.10.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 W tym wątku są spece, to ci ocenią instalację, a zwłaszcza minertu:)http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOTŁÓW-NA-EKO-GROSZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 15.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 no nie wiem ...stał łączona z miedzią i na to pcv...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceksw47 15.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Ocena, firma która instalowała kotłownie widać że wie jakich metali się nie łączy aby nie występowała agresja między nimi,chociaż mufę redukcyjną dali z ocynku-drobny,malusi błędzik,mogli dać zawory zwrotne za każdą pompą(ta na boiler ma) może dali tylko nie widać, można było dać dwie pompy alphy2(ale drogie)za zaworami mieszającymi, ogólnie czytelnie i ładnie wykonane ,ładne czyste lutowanie,Robota za pieniądze które były akceptowalne przez inwestora.Proponuje dolać inhibilator do inst. C.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts