Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje Spełnione Marzenie

khb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 443
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przykro mi trochę że tak mało osób do nas zagląda :cry::cry:

ale mam newsa

nie 15 grudnia ale 23 listopada dzisiaj właśnie:lol2:

mamy założone okna :yes:

odbyła się również inwentaryzacja geodezyjna przyłącza wody i prądu

aha no i Pan elektryk ma zamiar wkroczyć czym predzej aby instalację nam zakładać

dlatego dzisiejszy wieczór nad rzutami pomieszczeń spędzamy aby pstryczki elektryczki rozplanować

przyznam że na pierwszy rzut oka wydaje się to proste ale w rzeczywistości jest to czynność dość zawiła i skomplikowana mogąca tudzież do sprzeczki doprowadzić :D

Edytowane przez khb

I od razu cieplej w domku:). Przynajmniej głowy nie urywa od przeciągów.

Czyli działacie w zimie w środku?

Znam ten ból odnośnie pstryczków. NIejedna godzina i kłótnia przy nich była. A i tak powychodziły babole. Niby projektantka miała zrobić projekty a później wyszło, że wiele spraw zupełnie inaczej wygląda w rzeczywistości.

Najlepiej wiele rzcezy obgadać na budowie. Chodzić po domu i wyobrażaćsobie różne warianty umebowania. Wtedy lepiej jest rozplanować gniazdka i włączniki.

No i pamiętaj lepiej więcej niż za mało.

Myszonik stół jest stąd

http://www.stczajka.com.pl/oferta

firma jest z Pobiedzisk; mają też swoje meble wystawione w ETC w Swarzędzu na parterze sklep nazywa się Persempre

stół zrobią jaki tylko zechcesz a do tego jest duży wybór wybarwień. Meble tylko dębowe

zamówimy jeszcze taki stolik kawowy

http://img412.imageshack.us/img412/9552/33472188.jpg

Stół 160x90 + 1 wkład (do 210) - 2400

Ława 80x80x43 z jednym krzyżem i półką na dole- 1100

newsy na ten tydzień

instalacja od wody jest odebrana przez Aquanet, ale ... oczywiście wystąpił problem :mad:

wodomierz będzie zainstalowany za jakieś ....30-45 dni, bo pan za biurkiem w Aquanecie musi mieć stemple na odpowiednich dokumentach ; na szczęście Panowie od tynków dadzą radę ze swoim prywatnym zasilaniem magic water pompką i zaczynają pracę za tydzień zaraz po montażu bramy i alarmu :D

znowu o krok do przodu :cool:

Wpadłam z rewizytą :)

Ależ macie tempo prac! zazdroszczę :) u nas stan powinien się zamknąć w przyszłym tygodniu, ale Wy już wtedy pewnie będziecie mieć wszystkie instalacja w środku skończone :)

mam pytanko - na jakiej wysokości od poziomu przyszłej podłogi zaczynają Wam się okna dachowe? u nas będzie masakrycznie wysoko :/

Troszkę złożone pytanie.

Nasza ścianka kolankowa została podniesiona o 50 cm wyżej niż zakładał projekt. W momencie zakładania okien dekarz zawołał nas " w trybie pilnym" na budowę i w ciągu 5 minut musieliśmy podjąć decyzję na jakiej wysokości pomiędzy łatami chcemy mieć okna. Mówiąc, mam nadzieję obrazowo, przy moim wzroście 165cm widzę coś przez okno:D, ale nie jest to środek.