Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje Spełnione Marzenie

khb

Recommended Posts

• Odpowiedzi 443
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pocieszam się, że ja mam gabinet na parterze, a w sypialni okno tarasowe, u Juniora okno będzie nad łóżkiem - więc jak się wdrapie, to powygląda. a mąż... jemu potrzebne światło a nie widoki. jakoś to będzie. - u nas ścianka kolankowa ma 110 cm i to ma ten jeden minus - bardzo wysoko zaczynające się okna.

nasze okna w sypialni i korytarzyku są na wysokości 120cm i jest idealnie, szczególnie że są uchylno-obrotowe więc przy uchyle można pięknie wyjrzeć przez okno :)

natomiast w łazience są wyżej (140-145) ze względu na to, że dołożyliśmy jedno którego nie było w projekcie, a wypadło ono nad daszkiem nad wejściem i ze względów konstrukcyjnych musiało być wyżej...

Edytowane przez Esiak

przedstawiam wizualizację "własnej produkcji" naszej kuchni

http://img689.imageshack.us/img689/3695/ikeay.jpg

kolor na ściany - nie ma pomysłu ale skłaniam się ku bieli lub popiel

podłoga płytki my way paradyż

http://img853.imageshack.us/img853/6963/19780s.jpg

może ktoś nam podpowie bo nie mamy też pomysłu co położyć na ścianę nad blatami

meble to abstrakt biały

blat docelowo ma być czarny .... chyba

Ja mam tak teraz wysoko okna połaciowe - kolega małżonek (194 cm) to sobie świat przez nie poogląda, ale ja (160 cm) przez nie świata nie widzę i muszę powiedzieć, że jest to strasznie frustrujące ;)

W poniedziałek rozmawiałem z facetem od okien połaciowych i mówił, żeby za wysoko nie montować okna dachowego, szczególnie dzieci lubią przez nie wyglądać i stają na różnych stołkach, podporach itd. A od tego o wypadek nie trudno. Takie samo zdanie miał mój cieśla, dlatego zdecydowałem się dać okno trochę niżej.

Myszonik - ja nienawidzę wszystkiego co ma związek z poddaszem - schodów, skosów, okien połaciowych... ale pracuję nad sobą...

Ja już chyba też mam awersję do całości poddasza - jakbym miała większą działkę to wolałabym parterówkę (ja to napisałam????).

khb

tempo macie piorunujące. Ale czy na tynki jednak nie jest ciut za zimo?

Będziecie jakoś dogrzewać?

plan na bieżący tydzień jest następujący

Panowie tynkują w środku (foty w sobotę będą) już się doczekać nie mogę żeby zobaczyć postępy :lol2:

wczoraj byliśmy w Łodzi ... u Rihanny na koncercie :rotfl:

http://img850.imageshack.us/img850/7246/81838772.jpg

z moją starszą pociechą ( fanka Rihanny w 100% od 2 lat)

http://img829.imageshack.us/img829/3723/06122011654.jpg

niewiele się dzieje teraz w dzienniku bo na budowie cisza, tynki schną

w temecie przyłączy- udało się, po wieeelu nieudanych próbach, skontaktować z wykonawcą przyłącza gazowego, odcinek od drogi do granicy działki, który niestety nie dał nadziei na budowę owego przyłącza jeszcze w tym roku:stirthepot:

ale ale

w tym tygodniu mamy mieć swoją własną szafkę od prądu, także przyłącze prądu będzie gotowe

z wodą czekamy ... nie wiemy ile? chyba 4-6 tygodni na instalację licznika do wody; po zainstalowaniu przyłącze wody również będzie gotowe

jak narazie tylko gazownia robi pod górę :p