myszonik 30.12.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 i bardzo dobrze, że temat schodów już zaczynacie - przynajmniej Cię elektryk nie zaskoczy pytaniem o rozmieszczenie lampek Zgadza się. Dodam, że jeśli schody mają być z jakąś listwą boczną to trzeba to już wiedzieć i uwzględnić przy rozmieszczeniu lampek - ja musiałam później przesuwać. Tylko czego ja przesuwać nie musiałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 02.01.2012 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 nawiązaliśmy kontakt dzisiaj z naszym wykonawcą przytupuję z nogi na nogę żeby coś się zaczęło dziać .... a tu info... tynki schną góra ładnie gorzej z dołem schną ale dużo wilgoci w powietrzu ostatnio, deszczu dużo muszą wyschnąć jak mus to mus może z przyłączami coś się ruszy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) lepiej wietrzyć jak jest mróz, teraz jak pada to lepiej pozamykać okna, a Ty masz drewniane czy plastiki, jak drewno koniecznie osuszacz Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 04.01.2012 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 okna plastikowesama już nie wiem jak z tym wietrzeniem, bo deszcz deszczem ale dosyć silnie wieje ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 ale na zewnątrz jest wilgotność prawie 90%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 khb, czy Ty byś mogła wkleić obok siebie rzut kuchni z wymiarami i swoją wizualizację, najlepiej w kilku ujęciach? tak będzie łatwiej. nie obiecuję, że podpowiem Ci coś tak mądrego jak Magda i Julianna, ale jestem w "szale kuchennego zapału" i zrobię, co w mojej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 05.01.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 oto wizualizacja naszej kuchni http://img10.imageshack.us/img10/9145/kuchnia5.jpg http://img192.imageshack.us/img192/6766/kuchnia2a.jpg z prawej wnęka na szafę od strony korytarza tak że szafa z mikrofalą i piekarnikiem stoi zaraz przy ścianie http://img577.imageshack.us/img577/1831/kuchnia4b.jpg 1 pytanie jak rozmieścić oświetlenie 2 pytanie jakie płytki na podłogę (chcemy jeden wzór kuchnia i korytarz - na wysokości schodów łączą się z paneleami z z salonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 o biała kuchnia jakie fronty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 05.01.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Abstrakt, biały połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 czyli ikea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 05.01.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 IKEA tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 jak dla mnie, to bardzo ładnie masz to wszystko rozplanowane i przemyślane. miejsca siedzącego nie chcesz? światło: -centralnie na suficie- pod wiszącymi szafkami- na ścianie od szafek wiszących do narożnika - dwa zwisy lub kinkiety- okap ma swoje światełkoamen na ścianach będą takie czarne kafle, czy coś innego? czy na podłogę rozważasz gres/panele? czy masz dylemat kolorystyczny? masz podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 06.01.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Tatarakdzięki za podpowiedzimam dylemat jeszcze trochę z oświetleniem płytki na podłodze będą grafitowe lub ciemno brązowe.nad blatem najprawdopodobniej szkło z nadrukiem ( z wzorem jak poniżej) w klimacie czarno biało szaryma ściany chyba białepodłogówka bedzie w kuchni i tam gdzie płytki- korytarz i przedsionek http://img687.imageshack.us/img687/2518/nasionkadmuchawiec11.jpg Edytowane 6 Stycznia 2012 przez khb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a jakiś kolorowy akcent? bo się robi trochę smutno: szary, czarny i biały. szlachetnie, ale smutno. jaki to dylemat z tym oświetleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 O rety, znów kuchnie I wszyscy mają o wiele więcej miejsca ode mnie Fajnie, że masz zaplanowaną wnękę na wysoką zabudowę - obok w drugim słupku jest lodówka? Ja bym dała jeszcze jeden słupek z jakimś cargo, no ale jak masz już zrobioną wnękę to po ptakach jak mówią. Co do oświetlenia popieram Tatarak, dobrze prawi. Na podłogę dałabym zdecydowanie grafit, brązu już nie mieszała, no chyba, że jakieś płytki drewnopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 07.01.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 mój dylemat jest następującymniej więcej w połowie długości sufit w kuchni będzie obniżony i tam mam w zamyśle powiesić trzy kinkiety tego typu np. http://img835.imageshack.us/img835/2374/5841ppk10931b.jpg drugie miejsce gdzie elektryk pociągnął prąd do lamp jest miejsce przy oknie i wygląda tak jak poniżej http://img703.imageshack.us/img703/6225/kuchnia7.jpg moje pytanie : wystarczy jedna lampa czy dwie tak obok siebie? wiszące żyrandole czy dwa kinkiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 07.01.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 no właśnie wczoraj spotkaliśmy się ze stolarzem w sprawie schodówwymierzył, pokazał próbkiwybraliśmy jesion w ciemnym wybarwieniuzrobię zdjęcie tej próbki i wkleję popołudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 07.01.2012 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 to jest próbka tego co będzie u nas na schodach drewno to jesion http://img835.imageshack.us/img835/9448/schodyt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 KHB wklej zdjęcia kuchni jakie Ci się podobają lepiej będzie można doradzić,jeśli nie chcesz robić sufitu podwieszanego lub jego części to ja bym dała dwie lampy przy oknie a nie jedną.Okno masz tak jak na wizualizacji podzielone?symetrycznie na dwa? to dałabym po środku każdej połówki, ja osobiście wolę halogeny w kuchni.I jeszcze jedno pytanie na pierwszej wizualizacji ,szafka po lewej od piekarnika jest specjalnie taka mniej głęboka czy to jakiś błąd.Ja ogólnie wolę prostotę w kuchni bez udziwnień, może postaraj się dobrać tak te szafki aby uchwyty nie były raz w poziomie,raz w pionie .Jaką masz szafkę pod płytą- jakąś dzieloną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Khb - kinkiety to chyba są z definicji naścienne? ja aktualnie jestem zdania, że do oświetlania przestrzeni roboczej kinkiety na ścianie w rozstawie ok 80 cm do 1 m. ile tam masz szerokości do zakinkietowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts