mejstej 08.09.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam! Mam (pewnie dla większości banalne) pytanie: jeśli ustawie na wszystkich grzejnikach np 3 na głowicach termostatycznych i dom się rozgrzeje i zaworki się pozakręcają to przypadkiem szlak pompy C.O. nie trafi? na chwile obecna mam 2 grzejniki (korytarze) odkręcone na maxa ale zaczyna się w nich za ciepło robić i jednak wolałbym by te termostaty tam działały (w końcu nie po to za nie płaciłem) i sam nie wiem co zrobić jest to obieg zamknięty i nie mam termostatu pokojowego (całość miała tylko na zaworkach pracować) proszę bardzo o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejstej 09.09.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 źle to ująłem..mam piec na eco-groszek i tam jest sterownik etcpiec pracuje w obiegu otwartym a przez wymiennik ciepła przekazuje ciepło do 2. zamkniętego obiegu.pompamami C.O. steruje sterownik od kotła i tu nie da sie nic z tym zrobić one po prostu cały czas pracować będąpompę w obiegu zamkniętym mam ustawioną na I, ale i tak słychać jak woda w tych 2 grzejnikach przepływa że ma niezłą prędkośći teraz moje pytanie: czy to będzie szkodliwe dla pompy jak przykręcę wszystkie grzejniki tak że w ogóle nie będzie przepływu jakiejkolwiek wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 09.09.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 bedzie szkodliwe. Zamontuj zawór upustowo nadmiarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 09.09.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 w instalacji powinien być wykonany by-pas który zabezpieczy przepływ dla pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 09.09.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 no tak jak wcześniej napisałem zawór upustowo - nadmiarowy lub jeszcze lepiej pompa elektroniczna i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts