Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ścianki działowe - z czego?

Recommended Posts

Topic up

w projekcie wszystkie działówki mam 11,5 cm z maxa.

Zdecydowanie chce je zamienić na silikat.

I teraz moje pytanie do doświadczonych w tym temacie - Czy mogłabym wszystkie działowe zrobić z 8mki ?

Czy jednak 8ka nie nadaje się do wszystkich pomieszczeń ?

Czy np. w łazience to sprawiłoby kłopot ?

Topic up

w projekcie wszystkie działówki mam 11,5 cm z maxa.

Zdecydowanie chce je zamienić na silikat.

I teraz moje pytanie do doświadczonych w tym temacie - Czy mogłabym wszystkie działowe zrobić z 8mki ?

Czy jednak 8ka nie nadaje się do wszystkich pomieszczeń ?

Czy np. w łazience to sprawiłoby kłopot ?

Bruzdowanie w 8 to nienajlepszy pomysł.

• 1 month później...
  • 1 year później...

Ściany działowe mogą być budowane z dowolnych materiałów - z bloczków betonu komórkowego w domu drewnianym czy też szkieletowe w domu murowanym. Według jakiego klucza więc wybierać materiał na ściany? O tym dowiecie się w naszym kolejnym odcinku serialu "Stan surowy bez błędów" pod tytułem "Budowa ścian działowych". Jesteśmy z kamerą na kilku budowach, gdzie powstają ściany działowe z różnych materiałów.

ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA FILMU!

W projekcie mam ścianki działowe z Płyt kartonowo-gipsowych na stelażu, pytanie czy nie ma problemu na postawienie ścianek z betonu komórkowego 12 cm?

Strop mam monolit, 18 cm. w pokazanym filmie mówią że niby na monolicie spokojnie można stawiać, nie wiem czy taką zmianę musi projektant zatwierdzić?