jajmar 08.03.2020 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Oczywiście chudziak dałbym B20 lub 25 jak wszędzie dałem. Ale na piasku folia pod xps? Czyli nie dawać na te 20cm chudziaka kratownicy żadnej? Rozumiem też żeby miało sens to ocieplenie podłogi powinno być na równi że spodem (lub wyżej) gazobetonu? Jeśli dam poniżej to będzie mostek z bloczkiem betonowym Po co ci 20 cm "chudziaka" z B20 lub B25 ? żeby to miało sens (ekonomiczny) jak sam piszesz zrób B15 gr 10-12cm. Wszystko ponad to wyrzucona kasa. W zasadzie może byc B10 ale to ciężko przez pompę podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 22.03.2020 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Ale chodzi mi o cięższe samochody, jaka powinna być kolejność. Czy XPS (bądź inny mocny styropian) powinien leżeć na chudziaku, folii, czy samym piasku? I na to dopiero posadzka (chudziak??)? Zbrojona jakoś? Oraz jaka grubość była by optymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 31.03.2020 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Czy ściany fundamentowe z bloczka betonowego muszą znacznie wystawać poza grunt, czy mogą być na równi z nim czy też z kostką dookoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 31.03.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Ja powiem tak, że u siebie na piasek dałem folię i chudziaka 12cm... takie mostki jak pokazujesz to apteka nie warta zawracania sobie głowy, to tylko garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 31.03.2020 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Tak tylko ja chce posadzkę ocieplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 01.04.2020 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Że tak spytam, a po co? Jakich temperatur wewnątrz oczekujesz i przy jakich temp na zewnątrz? Ile cm styro dasz na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts