AlienScum 11.09.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Rozwaliła mi się bateria i ja głupi zamiast wymienić głowicę stwierdziłem że się nie będę bawił i wymienię całą baterię Kupiłem tą: http://allegro.pl/bateria-zlewozmywakowa-eno-wyciagana-raczka-wylewk-i1806209510.html Problem jest taki że bateria ma dosyć nieprzyjemny zapach - prawdopodobnie to uszczelki, ale nie jestem pewny do końca czy tylko one. W każdym bądź razie woda śmierdzi i ma okropny smak. Myślałem, że to się przepłucze po kilku dniach, ale trwa to już tydzień. Przed baterią woda jest ok, piję ją codziennie Natomiast po przepłynięciu przez kran jest masakra. Czy mogę coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 11.09.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Czy mogę coś z tym zrobić? A oddac sprzedawcy. Najpierw go pytajac o kopie certyfikatow dopuszczajacych wylewke do wody pitnej w UE. Toto kosztowalo 87PLN. Nie wierze, ze odpowiednie certyfikaty posiada. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.09.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Nie wierzę w to że bateria jest powodem tego że woda śmierdzi i że ma zły smak. Przez baterię woda zbyt szybko przepływa żeby woda mogła zmienić smak lub zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlienScum 11.09.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Tak właśnie jest - jeśli puszczam wodę bez baterii - jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 11.09.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Wyślij e-mail do innych użytkowników, którzy kupili taką samą i zapytaj ich czy też mają taki problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 11.09.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 nie wiem czy w Polsce są dostępne tabletki chloru do czyszczenia instalacji wodnych jeśli takie znajdziesz włóż kawałek do wężyka i puść wodę tak długo aż chlor przestanie śmierdzieć, najprawdopodobniej producent użył jakiegoś smaru który nie nadaje się do instalacji wodnych, a co do certyfikatu CE to może go ta bateria nie mieś bo jakaś strasznie tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlienScum 11.09.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 hmmm, problem rozwiązany, ale nie tak jak chciałem. Bateria śmierdzi jak śmierdziała - ale ją chyba wywalam. Nie mogę znaleźć paragonu, a gwarancja jest niepodbita (pojadę do sklepu z tym syfem ale bez paragonu to nic nie wskóram pewnie). Sklep w którym to kupiłem to Metalowiec w Jeleniej Górze. Wziąłem starą baterię, kupiłem głowicę, wymieniłem, dałem kilka nowych uszczelek i problem nie ma. Koszt 40 zł głowica w castoramie i 2 zł uszczelki. Woda pyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 12.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 no i nie trzeba było tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts