channel8 11.09.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Będę mieszkała w mieszkaniu w bloku wielorodzinnym. Chciałabym zrobić aneks kuchenny w miejscu obecnego pokoju. Problemem jest dostęp do kanalizacji. Żadna ściana nie "przylega" do pionu, więc nie ma jak odprowadzić odpływu ze zlewozmywaka. Czytałam o urządzeniach rozdrabniająco-pompujących do wc, które ponoć odprowadzają nieczystości nawet i 100 m od pionu i5 m w górę. I stąd moje pytanie: Czy takie urządzenia naprawdę się sprawdzają? Czy ktoś może zastosował już tę technologię? Pomiędzy nową kuchnią a pionem kan. byłaby sypialnia. Bardzo proszę o pomoc. Deweloper już zaczyna stawiać ścianki działowe i muszę się na coś zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 11.09.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 stosuje się takie urządzenia jak niema innego wyjścia, działają trochę hałasują, ludzie starają się tak projektować by nie trzeba było stosować takich pomp gdyż awaria lub zapchanie wiąże się z poważnym smrodem, osobiście kilka razy naprawiałem, przepychałem instalacje tego typu jak rury miały by być w sypialni to się poważnie zastanów czy na pewno tak musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 11.09.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Dziękuję za szybką odpowiedź. Chyba jednak kuchnię pozostawię w dawnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts