Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spinki - dachowki

seaman

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie..."fachowcy" nie pozakladali spinek mocujacych dachowki...przekladac czy zostawic?

Nie pozakladali tez klamr na gasiory..to juz jest naprawione - 280 szt do przelozenia bylo..uff

Pol tych gasiorow stanelo deba po pierwszej lepszej wichurze.

Czy ktorys z Panow dekarzy moze mi powiedziec czy moge to tak zostawic - bez spinek?

Dachowka Roben Monza plus

Acha i jeszcze prosze nie komentowac co trzeba zrobic z takim wykonawca bo to kazdy madry ale po szkodzie.

A mialo byc tak pieknie

monza plus.jpg

Kierownik o ile odbierał to raczej z dołu wiec i tak nic by nie zauważył, takie są realia ale nie o to pyta seaman. Jak piszą przedmówcy w narożach i koszach obowiązkowo. Ja klientom zawsze mówię że trzeba jeszcze co którąś na połaci i tak przypiąć. Przy układaniu dachówki zajmuje to chwilę, a głowa później o wiele spokojniejsza. Gąsiory obowiązkowo.

• 4 months później...
  • 11 months później...

Witam

mam problem ze spinkami do dachówek, a dokładnie po zakończeniu prac dekarskich w niektórych miejscach pojawiły się na membranie wybrzuszenia. Okazało się, że są to spinki od dachówek. Jaka może być przyczyna ich wypięcia? Proszę o pomoc!! W jaki sposób wykonawca może naprawić usterkę. Czy konieczne jest całe ściągnięcie dachówki i jej powtórne położenie? Obawiam się o przedziurawienie membrany, no i ile się jeszcze tych spinek wypnie :(((

Spinka sam nie wypadnie. Mogła któraś wypaść w trakcie montażu i nic złego się nie dzieje. Natomiast są spinki mocowana za łatę i gdy zostały zapięte "do góry nogami" w trakcie wysychania łat mogą się wysuwać. Pozdrawiam.

Witam

na pewno nie są to spinki, które wypadły dekarzowi w trakcie montażu. Sprawdziliśmy pod folią. Co do danych technicznych: dach jest pokryty dachówką Meyer Holsen - Piano, spinka to spinka uniwersalna, dł. 30 cm, taka jak np pod linkiem http://folnet.pl/towar/spinka-uniwersalna-do-dachowki-r30

W trakcie montażu dekarze nie zgłaszali problemów ze spinkami.