arecki23 12.09.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam Chciałbym się was poradzić w sprawie zastoswania takiej złączki do isnstalacji wodnej w ogrodzie : Dokładnie chodzi o tą Czy taka złączka da sobie radę z naszymi warunkami na dworze? Bo jak wiadomo w Polsce zima raz jest zimna a raz mokra.. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.09.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Napisz coś więcej, bo nie wiem, czy dobrze rozumiem: chcesz złączkę pneumatyczną użyć do instalacji wodnej? Po prostu masz pod ręką, czy jest jakiś inny powód? Przeszkód chyba nie ma, ale pneumatyki zwykle mają nieduże przekroje, więc woda p[rzez taką złączkę nie będzie miała zbyt wielkiej wydajności. A i jeszcze jedno, a'propos zimy: link, który podałeś prowadzi do ogólnej strony ze złączkami, nie wiem, którą konkretną masz na myśli, ale chyba wszystkie tam widniejące będą miały ten sam problem: zamarzająca w nich woda po prostu je rozsadzi. Tak więc, jakie byś nie dał, na zimę wodę trzeba będzie spuścić. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 12.09.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 są takie złączki i do hydrauliki z odpowiednimi przekrojami ale nigdy nie słyszałem by ktoś gdziekolwiek wpadł na pomysł stosowania ich na zewnątrz, a zwłaszcza w kraju o takim klimacie jak Polska, nawet bez mrozu przy dużych skokach temperatur mają tendencje do puszczania, ktoś wymyślił coś co miało być proste w montażu by mógł to złożyć każdy i tak jest ale i też bardzo łatwo się to rozkłada czasami potrafi to rozłożyć różnica ciśnień, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts