Pawel.dragan 12.09.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam, Planuje wykończyć cokół domu (nie jestem pewien terminologii - chodzi o górną część ściany fundamentowej powyżej ziemi) płytkami klinkierowymi. Jest w tej chwili wykończona styropianem, siatką i klejem do siatki. Z tego co się orientuję, to taka powierzchnia jest już ok do płytek.Ale niestety powyżej gruntu wystaje część powierzchni tego oklejonego styropianu zabezpieczona jakąś hydroizolacją - coś typu dysperbit, choć nie wiem już co to jest dokładnie, jakaś czarna substancja.Do płytek polecono mi klej Atlas Plus. Czy tym klejem można kleić klinkier na te zabezpieczone powierzchnie? Czy powinienem jednak ją w jakiś sposób zmodyfikować? Wolałbym oczywiście uniknąć wymiany całej izolacji styropianowej fundamentu pod płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 nie mozna. Masz zle zrobiona hydroizolacje i problem teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 12.10.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 ale co w takiej sytuacji zrobić?może jeszcze raz klejem do siatki, a na to klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deftfan 12.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 jeśli ta część nie jest równa z styripianem przyklejonym powyżej przydało by się ją zrównać klejąc na to styropian, później klej i siatka. jeśli jest równa to siatka z klejem do sitaki. przydałoby się zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts