Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blacha panele na rąbek stojący Budmat

homecactus

Recommended Posts

Damianwlkp,co prawda mam "prawdziwy" rąbek a nie kliki,ale wykonawca też coś tam pojękiwał o falowaniu.Obserwuję,obserwuję i nic nie widzę, żadnych pofalowań.Za to widzę skopane karpiówki i inne nie trzymające wymiarów dachówki nawet tu na forum.

Wiesz co mi się wydaje?Że nie jest ważne co kładziesz na dach,tylko kto Ci to kładzie.Jak będziesz miał byle jakiego dekarza,to nawet najlepszy materiał nie pomoże,a dobry dekarz papą jak przykryje,to zrobi z tego dzieło sztuki.

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co racja to racja u mnie na budowie byli fachowcy dwoje polecani wlasnie z ruuki po ich szkoleniach i tylko to robia poczatkowo bylem juz ugadany ale wyszlo jak wyszlo co do dachowki to prawda jak z kazdym pokrycie partacz najladniejszy towar skopie ale dachowka sie nie odksztalca a blacha tak wiec sa takie mozliwosci i kazdy wlasnie co to kladzie informuje o tym by potem niebylo. Co do dachowki bede kladl z wujem sami wiec musi byc dobrze a wiem jak on robi i widze jego prace wiec sie nieobawiam

• 2 weeks później...

damianwlkp-tak jak mówi Andrzej,te wrażenia są chyba tylko dla niewielkiej części inwestorów.

Dla mnie dach nie stracił kompletnie uroku,ale napisałam o tym żeby inwestorzy których boli ta estetyka,a koniecznie chcą mieć rąbek, nie zastanawiali się czy rąbek robiony ręcznie(jaki ja mam)może być w tym kierunku lepszy od systemowych klików.

Może tylko ładniej i równiej faluje.

• 3 weeks później...

witam, widziałem w mojej okolicy kilkanaście dachów pokrytych rąbkiem i powiem szczerze że nie zauważyłem na żadnym dachu jakichkolwiek pofalowań, czy to w upały (a ostatnio były dosyć wysokie temperatury), czy inna porą roku. Jedynie co mi się nie podoba to że po kilku latach zaczynają odznaczać się łaty. I tu jest moje pytanie do fachowców, czy można temu zaradzić, nie wiem np jakaś folia amortyzująca, wygłuszająca, czy coś innego

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 months później...

Jesli komus nie przeszkadza efekt pofalowania na dachu to z chęcią sprzedam wszystkie panele SRP 25 kolor ciemny grafit bez przetłoczeń ok. 220m2. Wszystkie praktycznie nowe składowane wg skazań producenta, kilka z nich było założonych na dachu, ale nie posiada żadnych oznak użytkowania. Długości paneli ok 6,3m. Gdyby ktoś był zainteresowany to tanio sprzedam- w takiej cenie na pewno nigdzie się go nie kupi. Panel w najlepszej powłoce Elite z 30-letnią gwarancją.

[email protected]

Nasz dom obecnie wygląda tak (elewacja jeszcze nie gotowa - razie tylko klej i grunt)

[ATTACH=CONFIG]169719[/ATTACH]

Pozdrawiam

Witam

Chciałbym zobaczyć jak wygląda przejście rury spustowej przez gzyms od góry i połączenie blach gzymsowych. Po obejrzeniu tych dwóch detali można stwierdzić czy partacze czy nie;)

Pozdrawiam

• 6 months później...

Witam !

Dom mamy w trakcie budowy, gdzieś za ok/ miesiąc będzie mógł wejść cieśla.

Dach dwuspadowy bezokapowy w literę L, chcemy pełne deskowanie z opapowaniem.

Tak chcemy zostawić na zimę.

W nastepnym roku na to blachę na rąbek stojący. Rynny schowane w ociepleniu.

Powierzchnia dachu to 270 m2

Szukam solidnej ekipy, która by mogła nam to wszystko zrobić. ( PS budujemy się w Wielkopolsce)

Prosze o jakieś namiary, może być na priv :)

• 3 months później...