rumcajspk 12.09.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy i zachwycony tym forum. Szukałem ale nie znalazłem nigdzie indziej takiego tematu gdyż tematów jest ogrom. Otóż mam taki problem i pytanie. Właśnie jestem w trakcie szalowania stropu nad piwnicą i nie wiem co zrobić ze schodami zewnętrznymi. Czy wypuścić tylko pręty na zewnątrz domu i robić schody później czy szalować od razu ze schodami i wylać cały strop razem? Czy potrzebna jest jakaś dylatacja między domem a schodami czy może jednak nie potrzeba wypuszczać prętów.? Proszę o radę i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 12.09.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Wypuść zbrojenie ze stropu ,później zaszalujesz schody zewnętrzne i połączysz zbrojenia.Pamiętaj o fundamentach schodów zewnętrznych poniżej głębokości przemarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumcajspk 12.09.2011 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Oczywiście o fundamentach pamiętam i wiem. Co do zbrojenia tak właśnie miałem tak zrobić gdyż po prostu nie wiem jak w przyszłości te schody będą wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.09.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 nie wypuszczaj żadnych prętów, zrobisz, tak jak się robi schody i inne trasy czy murki oporowe, na swoim fundamencie, niepołączone konstrukcyjnie z budynkiem, ja zostawiłem prety i żałowałem, kombinacja była, żeby mostka termicznego w tym miejscu się pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumcajspk 13.09.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To już nie wiem jak zrobić. W jaki sposób może powstać mostek termiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 14.09.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 mostek będzie gdy przedłużysz ten strop na schody, jeżeli zależy Ci na tym, żeby nie mieć mostka, to nie zostawiaj prętów, a schody wylejesz osobno na płycie. jak Ci mostek obojętny to wypuść pręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts