Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młotowiertarka BOSCH GBH 2400 co o tym sądzicie? Młotowiertarka do 600zł

Recommended Posts

Witam! (jeżeli to jest nie odpowiedni dział to poproszę o przeniesienie) Chciałbym kupić dobrą i solidną, NOWĄ młotowiertarkę do drobnych prac wykończeniowych do 600zł.

Na allegro znalazłem taką o to wiertarkę BOSCH GBH 2400 Akurat z mojego miasta z wiertłami w pakiecie:

http://allegro.pl/mlot-sds-wiertarka-bosch-gbh-2400-wiertla-11szt-i1809744265.html

Co o tym sądzicie? Podobno to nie jest oficjalna seria katalogowa, ale z tego co widzę to nie odbiega znacznie parametrami od dużo droższego 2-26.

Ewentualnie co Wy byście polecili??

Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam!

Polecam Ci ten młotek. W ogóle mam strug niebieski bosch i jestem z nich happy. Sam używam słabszy młotek GBH 2-22 RE od 5-ciu lat. Młotek nie ma funkcji samego kucia. Ja go używam praktycznie co 2..4 dni do wierceń różnych średnic. Najczęściej 8,10,12. Raczej dłuuuugie otwory 10..24 cm rzadziej nawet 45cm. Często w samym betonie. Czasami używam wierteł 22,24 w 15cm ścianie. Teraz w licpu popsuła się - przestał działać udar. Podsumowując, to ona już naprawdę swoje powierciła. Dałem do naprawy do serwisu specjalizującego się w elektronarzędziach. Naprawili - koszt 200 zł. Myślę, że warto było, bo nowa kosztuje 700 zł. Jeszcze raz szczerze polecam niebieskie Bosch'ki.

Powiem tak, ja robiąc w USA na budowie gadałem z ludźmi z branży i generalnie polecali: BOSCHA, MAKITE, DEWALTA, MILWAUKEE. Zważywszy na fakt, że USA to jeden z najbardziej wymagających rynków na świecie zaufałem tym opiniom. Co do wyboru BOSCHA to zadecydowała przystępna cena jak na niebieską serię, oraz fakt 3 letniej gwary (jaka to ona by nie była) :p

Wiertarka jest naprawdę dobrze wykonana, dużo lepiej niż skill czy hitachi, którymi bawiłem się w Liroy Merlin, dodatko dostałem zestaw wierteł Geko tak więc za 577zł nie jest źle. Miałem też opcję kupić tą samą wiertarkę ze skrzynia boscha bez wierteł za 637zł, ale stwierdziłem, że to bez sensu bo skrzynie kupiłem za 13zł w makro :p

GBH 2400 mam, korzystam, jestem bardzo zadowolony.

Korzystam jeszcze z 2-28 DV, jest zajeb.... mocna :)

Laaaaata korzystałem z 2-24 DSR, ale umarła w końcu.

Zrobiłem nią kilkadziesiąt domków.

Zupełnie odradzam 4-32 DFR, wszystko co się mogło w niej popsuć już się zepsuło.

Zrobiłem nią 3-4 domki i ten zakup to była kompletna porażka.

Przestałem ją w końcu naprawiać bo to jest pozbawione sensu.

Pamiętaj, że każda młotowiertarka ma funkcję podkuwania a nie ciągłego kucia.

Odrobina smaru do uchwytu, sprężone powietrze do otworów co jakiś czas i będzie służyć długoooooo.