Slavek_D 13.09.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Moze to glupie pytanie ale znalazlem na forum kilka dyskucji o zabezpieczeniu systemu ogrzewania na zime (kaloryfery). Co mi z tego, ze wleje do tej instalacji borygo lub jakis inny plyn, jesli zamarznie mi woda w kranach. Jak to zabezpieczyc?Czy system podtrzymywania temperatury 2-3 stopnie w domku sie sprawdza? Boje sie horrendalnych rachunkow za prad (bo mam piec elektryczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavek_D 19.10.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Zima sie zbliza a nikt do tej pory nie odpowiedzial na moje pytanie. Czy jest jakis fachowiec na tym forum, ktory mi pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.10.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Czy system podtrzymywania temperatury 2-3 stopnie w domku sie sprawdza? Boje sie horrendalnych rachunkow za prad (bo mam piec elektryczny) jak na moje samo podtrzymanie 2-3 stopni może być za mąło. Musiałbyś mieć czujniki w kilku miejscach. Bo wystarczy, że będzie centralnie na przykład na dole, aby jakaś rurka na górze lub w rogu zamarzła. Może raczej spuszczenie wody z instalacji i przedmuchanie sprężonym powietrzem, aby nadmiar z zakątków wydmuchać. To co pozostanie nawet jak zamarznie, to nie rozsadzi. Pozostanie jedynie kwestia zabezpieczenia samej rury głównej wprowadzającej wodę do budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slavek_D 19.10.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Troche to klopotliwe jesli sie co jakis czas przyjezdza do domku.Mam czujnik w jednym miejscu na parterze (ktory jest zimniejszy) ale caly domek jest docieplony moze jest jakies inne, prostsze rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts